időjárás -2°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Vadai elcsörtetett

Pilhál Tamás
2022.04.07. 08:18 2022.04.07. 18:16
Vadai elcsörtetett

Gyurcsány kedvenc Ágnes asszonya a jobboldali sajtónak nem nyilatkozott, csak az RTL-nek. Mert csak. Tán bal lábbal kelt föl, vagy még nem hordta ki lábon április 3-át, esetleg sietett a menzára.

Vadai Ágnes DK-s hordószónok kecsesen továbblibbent az őt kulturáltan kérdezni vágyó jobboldali újságírók elől a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai ülése után. Csupán annyit közölt: nekik nem óhajt válaszolni, viszont az RTL Klubnak igen. És pont. Aztán elvonult az RTL-lel duruzsolni a sajtószobába. Ám még az is zavarta, hogy a jobboldali újságírók a távolban várakoznak, ezért odavetette nekik: „Hagynák, hogy beszéljek a kollégákkal?” Magyarán: szívódjanak föl…

Sajtószabadság-becsinált Vadai-módra, zsírjában sütve, prolimártással.

Hogy miért nem felel fontos közéleti kérdésekre jobboldali újságíróknak – s rajtuk keresztül az ő milliós „éhbérét” összedobó magyar választópolgároknak –, nem tudom. Tán bal lábbal kelt föl? Még nem hordta ki lábon április 3-át? Esetleg nem volt úgy öltözve? Sietett a menzára? Vagy csak simán bunkó? Fogalmam sincs. (Amúgy a Mediaworks–Hírcentrum csupán annyit szeretett volna megtudni a honanyától: miben látja az április 3-i zakó okát.)

Milyen érdekes: 2018. december 6-án éppen Vadai Ágnes DK-alelnök volt az, aki egy rinocérosz lendületével esett neki Kövér Lászlónak, amiért a házelnök néhány újságírót – szabálysértő viselkedéséért – ideiglenesen kitiltott az Országházból. Vadai akkor tajtékzott, föl volt háborodva és sajtószabadságról, a nyilvánosság erejéről, a nép tájékoztatásának fontosságáról, illetve az orbáni diktatúráról magyarázott – két toppantás között.

Az Országgyűlésben jelenleg Kövér László házelnök dönthet kénye-kedve szerint, hogy hova és kit enged be, emiatt a független sajtó munkatársai alig tudnak a fideszes politikusoktól kérdezni 

– hüledezett a 2018-as Vadai Ágnes, aki akkoriban még a sajtó nagy pajtása, újságírók védőszentje, a tájékoztatási kötelezettség élharcosa vala.

Három és negyed évvel – valamint egy gigantikus választási buktával – később viszont már másképp látja. Meggondolta magát. Nem válaszol. Szálljanak le róla az újságírók, legalábbis a jobboldaliak! Neki nagy dolga van.

Persze, legyünk vele megértőbbek! Ágnes asszony munkában van. Gyászmunkában. Addig jó a nemzetnek, míg abban marad.

Borítókép: Vadai Ágnes (Fotó: Máthé Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.