időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Angolul írogat a székelyeknek Horváth Csaba

Pilhál Tamás
2022.10.04. 14:41 2022.10.04. 15:13
Angolul írogat a székelyeknek Horváth Csaba

Nem fogják elhinni, mi történt. Zugló MSZP-s polgármestere, Horváth Csaba levelet írt a kerület testvértelepülésének, Csíkcsicsónak. Méghozzá angolul. Ismétlem: an-go-lul! Ilyen nincs, és mégis van! Hiszen milyen nyelven is írjon magyar a magyarnak, mint angolul? Igaz, románul is írhatta volna (Fekete-Győr András talán így is tett volna), hiszen jelen pillanatban Csíkcsicsó a román állam fennhatósága alá tartozik. De angolul?

Mi történhetett? Új sorvezetőt kaptak a magyarországi balliberálisok Nyugatról? Most akkor már mégsem románok az erdélyi magyarok és székelyek, mint eddig, hanem inkább angolok? Csak kapkodjuk a fejünket, de tényleg.

Elképzelem, amint a derék székely település polgármestere, Péter Lukács megnyitja „Mr. Horváth Csaba” angol nyelvű üzenetét – és leesik az álla. Aztán vagy nagyot göcög (hiszen sokszor a legdurvább sértés élét is jobb nevetéssel elütni), vagy összecsukja a zsebében kinyílt bicskát. S mindeközben nyilván nem érti, hol teremnek, honnan másznak elő még mindig ezek a mérhetetlenül buta és aljas balliberális magyarok.

Mi, anyaországi magyarok sem értjük. Csak azt tudjuk, hogy ugyanez a buta, gyökértelen, saját nemzetét eláruló balliberális mentalitás (Károlyi Mihállyal és Linder Bélával az élén) fegyverezte le a honvédségünket 104 esztendeje. Ez az önfeladó gyávaság vezetett Trianonhoz, hazánk megcsonkításához. Majd azt mondták: „Merjünk kicsik lenni!”. És ugyanez a balliberális bitangság követte el a 2004. december 5-ei nemzetárulást, amelyért az egy szem Mesterházy Attilán kívül tudtommal még egyetlen elkövető, egyetlen balliberális politikus sem kért bocsánatot.

Mit lehet még hozzátenni? Tán csak annyit: Horváth Csaba és a teljes balos brancs szégyellje magát! Vagy, ha így jobban érti: Shame on you, Mr. Horváth!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Horváth Csaba (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.