időjárás 25°C Eufrozina , Kende 2023. szeptember 25.
logo

Orbán Viktor: Ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek fel a követeléseikkel

Jámbor András ökölbe szorított kézzel köszöntötte Orbán Viktort

Teveli Zoltán
2023.05.31. 20:09 2023.05.31. 20:30
Jámbor András ökölbe szorított kézzel köszöntötte Orbán Viktort

Ismét hű volt önmagához a baloldali botrányhős, Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Jámbor ezúttal a miniszterelnök születésnapját használta fel arra, hogy népszerűsítse magát a Facebookon, „ajándékot” vitt Orbán Viktornak – legalábbis a miniszterelnök parlamenti dolgozószobájáig, ahol aztán lefotóztatta magát.

Posztja szerint Jámbor a végrehajtási törvényben követelt módosításaik listájával érkezett, mert „ezt a rendszert nem tűrik tovább!”. 

Amúgy a helyszín annyira nem eredeti, a közelmúltban Jámbor elvtársa, Daniel Freund is Orbán Viktor ajtaja elől üzent valami roppant szellemeset.

Azért Jámbor András is megpróbálkozott valamivel feldobni a bejegyzését, miközben „ajándékozott”, demonstratív módon ökölbe szorította a kezét.  

Bizonyára nagy tetszést arathatott mindez Jámbor szélsőbaloldali hívei között, az ökölbe szorított kéz sok kommunista embléma és jelkép tartozéka: külföldön az utóbbi években a BLM-tüntetéseken láthattuk, míg idehaza a Szikra Mozgalom jelképe. Igen, azé a Szikra Mozgalomé, amely Jámbor Andráshoz köthető, amellyel a „Fizessenek a gazdagok!” jelszóval támadtak meg szórakoztatóipari és vendéglátó-helyiségeket, provokálva a rendőröket.

Hogy azokat a kapcsolatokat ne is említsük, amelyek a felmerült információk alapján elég erősek a Szikra Mozgalom és külföldi szélsőbaloldali körök között.

Az mindenesetre rossz hír Jámboréknak, hogy németországi elvtársaik közül néhányan börtönbüntetést kaptak a Hammerbande-per során született ítélet következtében.

Érdemes felidézni, Kocsis Máté hogyan tette helyre a közelmúltban Jámbor Andrást és a Szikra Mozgalmat.

 

Maga egy Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőrőlmetszett kommunista, drága barátom, én ennyit mondtam […], aki Lenin és a bolsevikok gyilkos céljait szolgáló újságról nevezett el mozgalmat, és igen, drága barátom, ez pontosan olyan, mint ha valaki a Völkischer Beobachterről vagy a Der Stürmerről nevezne el mozgalmat Magyarországon rohamozó mozgalom néven, és gyilkos ideológiát terjesztene az országban.

 

Sok mindent nem kell ehhez hozzátenni, a Párbeszéd képviselője magára ismerhetett, amikor hallotta mindezt a parlamenti padsorokból.

Jámbor András amúgy néha Amerikába röpülget, majd idehaza nagy hangon kiabálja, hogy „Fizessenek a gazdagok!”, mint aki a szegények és elesettek védelmezője (a már fentebb említett kapcsolatokkal). Viccnek is rossz.

Borítókép: Jámbor András Imre, a Párbeszéd képviselője kétperces felszólalása az Egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 23-án (Forrás: MTI/Kovács Attila)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.