idezojelek

Fluor Tomi teljesen kivetkőzött magából, a Telex adta alá a lovat

Felrobbant az a bizonyos gránát.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Szombaton, immár hetedik alkalommal adták át a Petőfi zenei díjakat. Idén kilenc kategóriában ismerték el a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő előadóművészeit. Mint ismert, az év női előadója Tóth Gabi lett, az év zenekara elismerést pedig az Ismerős Arcok kapta meg. Több se kellett a módfelett elfogadó, korrekt és haladó gondolkodású baloldali liberálisoknak. Azonnal nekitámadtak a díjazottaknak, megkérdőjelezve, hogy a teljesítményük miatt kapták meg ezt az elismerést. Fluor Tomi, a Wellhello formáció rappere a Twitteren őrjöngött az eredmény láttán:

„Megveregetik egymás vállát az elvtársak, a popzene meg közben elszalad, és bizonyít úgy igaziból is, mert az sajni demokratikus és liberális."

Természetesen tudjuk jól, hogy a humorhoz hasonlóan, a zene is csak akkor jó, ha baloldalról érkezik és könyörtelenül rendszerkritikus. Ebből adódóan csak akkor lehet egy díj demokratikus és liberális, ha azt történetesen egy baloldali, liberális előadó kapja. Nem holmi népviseletbe öltözött, kereszténységét fennen hirdető énekesnő, vagy egy nemzeti giccsé nemesült együttes. Még szerencse, hogy vagyunk azért az országban jópáran, akik nagyon szeretjük Tóth Gabi csodálatos hangját, és büszkék vagyunk arra, hogy van egy olyan énekesnőnk, aki felemelt fejjel meri vállalni a hitét az őt ért támadások ellenére. Illetve van nekünk egy Ismerős Arcok nevű együttesünk, akik gyakorlatilag komponáltak a magyar embereknek egy olyan nemzeti rockhimnuszt, amit tízezrek énekelnek könnyes szemmel, összekapaszkodva például egy-egy válogatott labdarúgó-mérkőzésen. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fluor mellet természetesen a baloldali média egyik zászlóshajója, a mindig korrekt és tárgyilagos Telex is kiborult a díjazottak névsorát látva, a következőket írta egyik polkorrekt publicistájuk:

„Hol vigyorogva, hol szitkozódva követem évek óta a Petőfi Zenei Díj (PZD) sorsát, aminél jobban kevés rendezvény mutatta meg az elmúlt 15 évből, mennyire nincs vízió, szakmaiság vagy csak elképzelés arról, hogyan is lehetne díjazni a magyar popzenét. Most eljutottunk oda, hogy a NER által megszállt A38-on fizetett közönség előtt kiosztották a díjakat az udvartartásnak, hiszen 13 év kétharmad után minek figyelni a látszatra.(…)”

A szerző szerint nyilván az lenne az igazi szakmaiság, ha a kormány ellen fröcsögő formációk nyernék a díjakat. 

Nevetséges.

De ezeket a rosszindulatú, irigy és módfelett gusztustalan megnyilvánulásokat úgy szabad csak felfogni, hogy ha egy zenei díjtól a baloldali liberálisok ennyire kikészültek, akkor bizony jó úton járunk, és végre a szakmaiság dönt.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Borítókép: Fluor Tomi [Karácson Tamás] énekes a Wellhello együttes koncertjén a budapesti Hősök terén 2019. szeptember 28-án (Forrás: MTI/Mohai Balázs)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.