idezojelek

Íme az első ember, aki megköszönte a guruló dollárokat

Korányi Dávid „mikroadományai” nélkül nem jöhetett volna létre ez a nagyszerű projekt.

Bácskai Balázs avatarja
Bácskai Balázs
Cikk kép: undefined

Hálátlan szerep jutott a magyar politikában Korányi Dávidnak, Bajnai és Karácsony korábbi tanácsadójának, pedig nagyon igyekezett. Miközben New Yorkból szervezte a budapesti városdiplomáciát, és rossz nyelvek szerint segített tető alá hozni Márki-Zay Péter és Kész Zoltán amerikai útját, aközben pihenni sem maradt ideje. Ezután ugyanis mikroadományozók garmadájától – az Action for Democracy honlapja szerint összesen 11 embertől – tízmillió dollárt gyűjtött össze, amiből kis híján kilencmilliót át is utalt a hazai baloldalhoz köthető szervezeteknek, hogy legyen miből kampányolni.

Megvolt minden: pénz, paripa, fegyver. Felturbózták a lejárató portálokat (Ezalényeg.hu), pörögtek százmilliókból a Facebook-hirdetések, 350 ezer guriga vécépapírt gyártattak le Orbán Viktor-idézetekkel, csillogtak a kampánytollak a napsütésben, az ellenzéki nagygyűléseken pedig pazar hangosítás mellett düböröghetett fel Márki-Zay Péter torkából megannyiszor a kedvenc kifejezése: „aberráltak”. És mégis, annyi vér, áldozat és megfeszített munka után jött április 3., amikor a baloldalra akkora zakót varrtak, hogy a Holdról is látszott.

Aztán elkezdtek kiderülni a stiklik, nevezetesen, hogy hány milliárd forinttal tömték ki Márki-Zay Péter mozgalmát, a DK-közeli üzletember, Páva Zoltán cégeit, és Korányi Dávid egykori főnökeinek, barátainak DatAdat nevű cégét.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ekkor aztán felharsant az ellenzéki kórus a baloldali médiával karöltve: „mi miért nem kaptunk?” – hallatszódott ki az idegeskedő számon kérők hangjából. Néhányaknak ugyanis nem jutott a mocskos pénzekből. Akinek meg jutott, az is inkább letagadta. Szegény Korányi Dávid. Az általa gyűjtött mikroadományokon vett avokádós frappucino latték persze jól estek a pultozások, szórólapozások és lakossági fórumok szünetében. De megköszönni, nyilvánosan, „na, azt azért mégsem”.

Aztán elérkezett 2023 augusztusa, és másfél évvel az országgyűlési választások után végre valaki felemelte a hangját. Ez alighanem Tóta W. Árpád volt, ugyanis az általa szerkesztett Kispolgár címmel megjelenő, gyerekek agymosására szakosodott kiadványban kedden megjelent: „Köszönjük a dollárokat!”

Ritka gesztus, hogy valakit megvesznek kilóra és még meg is köszöni. Ehhez már tényleg egy kicsit félnótásnak kell lenni. De azért némi mentegetőzés előkerült az írásban: az Action for Democracy sem tartalmi, sem formai követelményeket nem támasztott a Kispolgárral szemben – írták.

– Nem hát – tehetnénk hozzá. Valószínűleg az Ezalényeg.hu-val szemben sem támasztottak követelményeket Korányiék, mert jól tudták, hogy akik ott dolgoznak, azok értenek a gyalázkodáshoz. Tóta W. is régi zsoldos, nem fogja elvéteni a célt.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Tóta W. Árpád (Forrás: Blogstar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.