idezojelek

Magyar Péter és a mentő kérdés 

A baloldal új messiása botrányosan tájékozatlan külpolitikai kérdésekben.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined

A rossz tanulók mentsvára lehet a vizsgán az úgynevezett mentő kérdés, amit általában még a teljesen készületlenek is meg tudnak felelni. Magyar Péternek azonban nem sikerült egy hasonló kérdést megválaszolnia, ám szerencséje, hogy nem egy vizsgán, hanem számára baráti közegben egy baloldali podcastbeszélgetés közben lepleződött le a botrányos tájékozatlansága. Ráadásul a saját állítólagos szakterületén belül nem tud alapvető dolgokat Magyar, aki a diplomata múltjára és a Brüsszelben több év alatt szerzett tapasztalataira hivatkozva igyekszik kormányváltó erőként beállítani magát.

Bár meglehet, hogy Magyar Péter a volt felesége, Varga Judit révén valóban magas presztízsű pozíciókban dolgozhatott, ám a munkaidő nagy részében valószínűleg inkább a divatmagazinokat forgathatta, semmint a politikai lapokat. Még olyan evidens dolgot sem tudott, amiben egy mezei gyakornok is lekőrözné, ugyanis Magyar Péternek fogalma sem volt arról, hogy ki volt Szlovákia miniszterelnöke néhány évvel ezelőtt. Mikor a Válaszonline minapi podcastjában a műsorvezető azzal szembesítette, hogy utoljára Igor Matovic kísérletezett sikertelenül olyan híd-listával, amelyet Magyar is tervez állítani a júniusi EP-választásra, Varga Judit exférje csak értetlenkedett. Ez egy teljesen más kérdés. Én meg azt gondolom, hogy Ivan (sic!) Matovic ide vagy oda... fogalmazott Magyar, s amikor a műsorvezető kijavította, hogy Igor Matovicról van szó, aki az évtized elején több, mint egy esztendeig volt északi szomszédunk kormányfője, Magyar bevallotta, hogy ez az információ neki teljesen kimaradt.

Ráadásul egy penetráns, xenofób kiszólással igyekezett elterelni a figyelmet a mély tudatlanságáról: (a szlováknál) csak román miniszterelnököket jegyzünk meg kevésbé. Érdemes elgondolkodni azon, ha hatalomra kerülne a baloldal új messiása, akkor Magyarország milyen diplomáciai károkat szenvedne egy-egy ilyen kijelentéséért. Márpedig bőven van még ott, ahonnan ez jött. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.