Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

idezojelek

Klára nyomoz

Dobrev Klára reggel fél tízkor kényelmesen felkelt. A személyzet már kitakarított, a reggeli kávé is elkészült. Klárát már nem kísértik a házból elűzött zsidók árnyai; teljesen más jár a fejében.

Tóth Tamás Antal avatarja
Tóth Tamás Antal
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ma nagy történelmi tettet fog végrehajtani. Azon gondolkodott, hogy milyen drámai szavakkal kezdje sajtótájékoztatóját: „Sok álmatlan éjszakába telt...” Hú ez nem jó, ezt nagyapám barátja, Rákosi elvtárs mondta. Egy kicsit modernizáljuk a Visinszkij-féle szöveget: „Ma egy hetek óta tartó nyomozói munka ért véget.” Hú de jó vagyok – gondolta. Közben penge élességűre szorította élénk színűre rúzsozott száját. Ha ezt nagypapa láthatná, vagy a szomszédunk, Jahner-Bakos Mihály bácsi, aki, mint a Legfelsőbb Bíróság elnöke az '56-os pereket vitte. Talán még hátsó szomszédunknak, Kádár Jánosnak is tetszene. Milyen jó krumplilevest ettünk nála... De most a lényegre kell koncentrálnom, hiszen ez a szerencsétlen Fletó nem segít semmiben sem. Már kora délelőtt túl van az első flaskán. Bár tanácsadóim óvatosan pedzegették, hogy nem nekem kéne ezzel az üggyel előállni, mert esetleg eszükbe jut például a Fittelina Kft.- vel kötött színlelt szerződések esete. De ezzel minden rendben van, nem véletlenül tanultam annyi évig azt az unalmas adójogot.

Most már viszont a lényegre koncentráljunk. Fodrász, smink... Váó, szuper! Már minden rendben! Reszkessetek ma IS megbuktatjuk a kormányt!

Borítókép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)


 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Ezért nem akar az USA békét (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Háború a turulszobor ellen

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A Tisza elmosta a régi ellenzéket

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.