idezojelek

Komjáthi és a munkásököl

Egy vicc, amit az agonizáló MSZP művel.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined
2024. 07. 08. 19:15
Fotó: Mónus Márton

Fogékony tanítványa akadt Kovács Lászlónak, az MSZP egykori elnökének Komjáthi Imre személyében. A szocialisták leköszönő társelnöke ugyanis nemcsak, hogy mer kicsinek lenni, hanem a pártjával együtt még eltűnni is kész a politika süllyesztőjében. Bár nem tudni, hogy az egykori melós honnan vette ezt az erőt és mindent lebíró akaratot, mindenesetre annyi biztos, hogy néhány hete még egészen gyáván fogalmazott. Közvetlenül az európai parlamenti választás előtt még azt mondta: 

Nem gondolom, hogy bármit is újra kellene gondolni! Együtt (egy szövetségben a DK-val és a Párbeszéddel - a szerk.) még mindig ököl vagyunk!

 Viszont a választási bukta – vagy más kifejezéssel élve a kicsiség sikeres tesztje – után már azt hirdette a gyorsan pacifikálódott munkásököl, hogy okafogyottá vált a megállapodás Gyurcsányékkal. Kovács László minden bizonnyal csettintene Komjáthi rendíthetetlen ambíciótlanságára, hiszen a társelnök szerint nincs is feltétlenül szükség arra, hogy a DK formálisan felmondja a megállapodást, elég egyszerűen megérezni, hogy a nagy testvér kész lenne lemondani róluk: 

Elég az is, ha a DK úgy kezd el politizálni és működni, hogy tudomást se vesz a szövetségről. A jelek szerint Gyurcsány Ferenc ebbe az irányba megy

  – fogalmazott Komjáthi néhány napja. Ha ez a folyamat beteljesül, eljön a Kovács és Komjáthi-féle Paradicsom, amelyben büszkén lehet kimutathatatlanul kicsi az MSZP. Minden bizonnyal meg is szűnnek majd. Sőt, lehet, hogy már meg is szűntek, csak Komjáthi álmodja, hogy van még egy kicsi MSZP. Vagy az MSZP álmodja, hogy van még vezetője.
 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Egy szabadkőműves önleleplezése

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A valóság a patrióta erőket segíti

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Légy önmagad, Európa!

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Az öngólok Európa-bajnoksága

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.