Niedermüller zenebonája

Gyűlnek az erzsébetvárosi DK-s polgármester ámokfutásának áldozatai.

Kruppa Géza
2021. 02. 22. 16:00
null
20200914 Budapest Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése a Városházán. Fotó: Havran Zoltán HZ Magyar Nemzet Képen: Niedermüller Péter Budapest VII. kerületének (Erzsébetváros) polgármestere Fotó: Havran Zoltán Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erzsébetváros mint afféle emberkísérleti terepasztal, lemodellezi, mi vár az országra, ha a jövő évi választáson netán az (ál) baloldal nyerne. A kerületet a DK színeiben magát bevallottan a polgármesteri posztra alkalmatlan ember irányítja. Ez olyan, mintha kiképzés nélkül egy tériszonyban szenvedő valaki, e fóbiája tudatában ülne be a pilótafülkébe, hogy a gépet a magasba repítse. Önértékelési zavarában rossz döntések sorát hozza, aminek következtében szerencsés esetben csak ő esik pofára.

Mint legutóbb is, amikor Niedermüller a hatszáz gyerek elől elzárt zeneiskola ügyében, a közvélemény felzúdulása miatt, visszakozásra kényszerült. Jó lenne tudni, mit gondolhatnak most az épületből kirekesztett gyerekek DK-val rokonszenvező szülei? Mert szembesülhetnek vele, hogy a zene a ballib vezetés esetében nem összeköt, hanem éppen szétválaszt. Elválasztja az egészséges gondolkodást az ország vezetőire zúduló, a valóságon túlmutató, szürreális gyűlölettől. Amikor sokan a dolgok mögé nézés fárasztó agytornája helyett csak eszelősen hajtogatják: ezek lopnak, lopnak!

A kultúra szerves részeként a zenének jótékony, jellemformáló hatása van. Szárnyakat ad. Freund Tamás neurobiológus, az MTA elnöke véleménye szerint a zene az érzelemvilág gazdagításának kimeríthetetlen forrása. Fokozza a kreativitást, hozzájárul az eredeti gondolatok ébresztéséhez, a lélek gazdagodásához.

Azonban a DK-s polgármester a kerület cseperedő palántáinak ilyen irányú kibontakozását ahelyett, hogy elősegítené, igyekszik meggátolni. Pedig feltehetően maga is zenekedvelő, a szép dallamok az ő személyisége kiteljesedéséhez is hozzájárulhattak. Csakhogy a művészet által átélt katarzis belőle valahogy negatív hatást váltott ki. A kreativitás nála a kultúra elleni ellenséges érzületben, a rombolásban mutatkozik meg.

Erre lehet következtetni az önkormányzat tulajdonában álló Wesselényi utcai épületből a Heti TV stúdiójának és az eddig itt próbákat tartó 100 Tagú Cigányzenekarnak a kiebrudalásából is. Európa egyetlen zsidó tematikájú tévéjéről és a Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas együttesről van szó. (Új fejlemény, hogy a fideszes vezetésű Budafok–Tétény megfelelő helyiségeket biztosítva befogadná az elüldözötteket.)

Erzsébetváros polgármesterének ténykedése láttán akár pályázatot lehetne hirdetni Kit nem sértett még meg Niedermüller Péter? címmel. Nehéz feladat. A gyermekes családok, a nőkhöz vonzódó, „rettenetes képződmény” fehér férfiak, a zsidók, a cigány kisebbség eleve kiesnek. A leleményes nyertes a szivárványkoalíció fényíve alatt jutalmul átbiciklizhet az ötmilliárd forinttal megdrágult, felújításra váró Lánchídon.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.