Voksot a halál torkából is

A Momentum politikai hasznot akar húzni a beteg magyar emberek kínszenvedéseiből is.

Franka Tibor
2020. 09. 11. 8:54
FEKETE-GYR Andrs
Budapest, 2018. prilis 9. Fekete-Gyr Andrs, a Momentum elnke (a pulpitusnl) beszdet mond a prt vlasztsi eredmnyvr rendezvnyn a budapesti Vroshza parkban 2018. prilis 8-n. MTI Fot: Mnus Mrton Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húzzunk politikai hasznot még a beteg magyar emberek kínszenvedéseiből is! Ezt az aljas jelszót adta (parancsba) ki a roppant sokrétű, ám nagyon Fekete-Győr András, amikor a Momentum nevében ellenzéki operatív törzs felállítását javasolja a szemkilövető, a pajeszhúzogatós, a Szent Korona-, a kereszténység-, és a vidékgyalázó úgynevezett demokratikus magyar ellenzéknek.

Az indok egyszerű: a hatalomra éhes érdekközösség brutálisan és egyszerre lépjen fel a koronavírus-válság idején a kormánnyal és a kormány által hozott járványügyi intézkedések ellen. Nem együtt, hanem ellen! Karácsony Gergely és Jakab Péter már biztosították is a támogatásukról Fekete-Győr kezdeményezőt, ők ott lesznek a zászlóbontáson.

Az embertelen ötlet lényege: közös gyakorlatozás, közös kormányaprítás, közös hisztériakeltés és partizánkodás, mert ezzel az edzőtáborral már 2022-re készülnek, hiszen akkortól közösen akarják vezetni majd az országot.

De könyörgöm, hová? És ilyen áron? Ráadásul annyira ostobák, még inkább elvakultak, hogy még a szavak jelentésével sincsenek tisztában, ami például még a napjainkban divatos egyetemfoglalási hevülettel sem magyarázható. A latin operáció szó jelentése az orvoslásban műtét, a katonaságnál hadművelet. Az operatív kifejezést pedig, éppen az operációra, a műveletre vonatkozó eljárás, gyors intézkedés, eredményes együttműködés közös meghatározására használjuk.

Na már most! Ha az operatív (összehangolt, együttműködő) törzs elé Fekete-Győrék oda biggyesztik az ellenzéki szót, akkor az ő gittegyletük az istennek sem lesz operatív, hiszen az együttműködő elleni együttműködésre szólít. Gyermekded ellentmondásaikra más esetekben esetleg legyintünk, de most emberéleteket is veszélyeztethet felelőtlen játékuk, hiszen együtt nem, csak ellenünk működnek. Egy a járvány, de kettő a zászló. Voksokat akár a halál torkából is!

Amiből kevés van, abból több kell, amiből elegendő van, az már sok, ami esetleg nincs, az korrupciós mulasztás, a műtétre várók helyett másoknak kellene befeküdniük, az operációkat mindig balról kell megkezdeni, jobbra fordulni pedig a kórházi ágyon tilos és így tovább. Mindezt naprakészen és nagyfokú szakmai felkészültséggel Bangóné, Korózs Lajos, Donáth Anna, Szabó Tímea, Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a túlképzett mentő Athina (Repülős Gizi) adják majd elő a rezzenéstelen ábrázattal bólogató, szintén ellenzéki sajtónak.

Vásár- és ünnepnapokon pedig Fekete-Győr, Karácsony, Jakab meg a Gyurcsány házaspár tartana ellenzéki operatív törzsi tájékoztatókat, szintén nagy felelősséggel és még nagyobb odaadással a koronavírus-járvány elleni összellenzéki, de külön küzdelemben. Például Vadai Ágnes már most arról osztott meg magvas gondolatokat, hogy milyen felesleges volt hallgatni „nyunyókától [Müller Cecília] a kézmosásról és megannyi hülyeségről.” Sőt a kormány nélkülözhetetlen járványügyi intézkedéseit úgy összességében is felesleges hülyeségnek nevezte.

Helyette inkább az ellenzéki önkormányzatoknál kialakult jó gyakorlatokat kell országos szintre emelni – érvelt Fegyőr. De melyikét? Karácsony sárga csík mentén tekereg a vakvilágban, miközben Göd már padlóra is került, Kispest és Hatvan városa meg éppen oda készül. Elvetélt összellenzéki gyakorlatok.

Az ember joggal gondolja azt, hogy a hülyeségnek is van határa, főleg ha egy egész ország egészségügyi biztonságával szórakoznak, de a honi ellenzéket még ez a határ sem zavarja, akár vak lovat a téglafal.

Ha majd rá is kenődnek, azért mi gépre kapcsoljuk őket.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.