Midőn Molnár B. Tamás és Bittera Dóra elindította a kétezres évek elején a Magyar Nemzet-beli emlékezetes sorozatát, amiben kérlelhetetlen következetességgel mutatták be a magyar vendéglátás rögvalóságát, tételesen, hogy miként is állunk a szakácsképzés ügyében, a minőségi alapanyag-ellátásban, az éttermi kínálat szezonalitásának, kreativitásának, korszerűségének kérdésében, egyik fő referenciájuk a Michelin-kalauz volt.
Azóta több írásuk és interjújuk árnyalta a képet, utaltak arra, hogy az utóbbi időben gyengült a legendás kalauz szakmai presztízse, de tetszik, nem tetszik, a Michelin még mindig az egyik legfontosabb, ha nem „a” legfontosabb viszonyítási pontja a szakácsszakmának.
Magyarország eddig a Main Cities of Europe című kiadványba került csak be, az ellenőrök kizárólag budapesti helyeket teszteltek.
Miután az idénre ígért hazánkkal foglalkozó netes változat a vidéki települések csúcséttermeit is magába foglalja majd, a Dining Guide januárban számba vette azokat a fővárosi és vidéki helyeket, melyek esélyesek arra, hogy bekerüljenek a kalauzba.