A Mester utca már a kétezertízes évek első felében felkerült a gasztro-túrázók térképére, hála az egyik első minőségi hamburgerezők egyikének, a Black Cab Burgernek, mely ma is működik, honlapja „Nice to Meat You” köszöntéssel üdvözli a szörfölőt.
De olvashattunk ekkortájt a „Dining Guide Top 100 gasztrokaland” című kiadványának hasábjain a nagypari multisörök világán túlmutató sörlelőhelyek névsorában egy azóta bezárt Mester utca helyről is, ha emlékezetem nem csal, „Beer, beer” volt a neve, a Mester Bike and Coffee szerepelt a csúcskávézók listáján már akkor, midőn nem működött több tucat e műfajbeli egységekből Budapesten.
Tavaly itt nyitott az És Margarita (rovatbeli beszámoló itt), s ha nem tévedek, tavalyi nyitás a Pacsi kulturális központ is, ahol baráti áron kaphatunk élvezhető pizzát, s mellé a Tiltott Csíki Sörmanufaktúra főzeteit kortyolhatjuk.
A minap a Kis Blazejt vettük célba egy jóbarátommal, hogy megigyuk a nap zárósörét, de útbaesett az Impasto, mely megtetszett kívülről, s úgy döntöttünk, hogy betérünk. Váltottuk néhány mondatot a kedves, közvetlen pultos hölggyel Lenkey Gézáról, akinek a bora ott díszelgett a beiglik mellett az egyik ajándékkosárban.
Ezzel bizonyossá vált, hogy maradunk. Mint kiderült, ő a tulaj párja, aki épp beugrósként dolgozik a vendégtérben. Akkor ért a meglepetés, amikor Farkas Mózes köszönt rám, akivel a Facebookon követjük egymás tevékenységét több éve.

Ő azon séfek egyike, akit nem kell bemutatni a nagyközönségnek, hiszen 2015-ben igen szépen szerepelt a nagynézettségű „Konyhafőnök” című műsorban. Adatlapja most is elérhető a világhálón, megtudhatjuk, hogy kedvenc szakácsai az induláskor Paul Bocuse, Erik Schröter, Széll Tamás, Szúló Szabina voltak, mint egy interjúban elmondta, bekerült e nagy nevek mellé Sárközy Ákos is, nyilván a műsornak (is) köszönhetően.
Az ifjú séf tavaly töltötte harmincadik életévét, de már nagyon komoly szakmai pálya áll mögötte, dolgozott a Halászbástya étteremben, a csillagos Onyxban, a Michelin tányéros Rézmozsárban, vele indult a később zöld csillagot nyert szigligeti Villa Kabala, vezette a badacsonyi Neptun hotel, és a bajai Borbistro konyháját, sous chef volt a Pannonhalmi Apátság éttermének, a Viatornak a konyháján, legutóbb a kiskőrösi Bagatell helyén nyitott La’Róna-ban volt séf.
Elbeszélgettünk a tulajdonossal, Barile Renatoval is, elmesélte, hogy fagylalttal kezdte, az „I Love Gelato”-ban, melyről több portálon is lehetett olvasni, majd jött a pizza, s végül úgy döntöttek párjával amikor lehetőség nyílt 2023 nyarán a jelenlegi ingatlan bérlésére, hogy éttermet nyitnak.