Botrányos szerb húzás a magyar szurkolókkal szemben

Kollégáink igencsak pórul jártak, amikor jegyet akartak váltani a női kézi vb-re.

Tuser Krisztián
2013. 11. 12. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly válogatottunk bravúros szerepléssel és Karl Erik Böhn irányításával szerezte meg az Európa-bajnokság bronzérmét. A résztvevők és a szurkolók szerint Szerbia jó házigazdája volt a kontinensviadalnak. Csak a nagy havazás miatt voltak problémák a közlekedésben, munkatársaink nyolc óra alatt értek le Újvidékre a Montenegró elleni csoportmeccsre, ez természetesen nem írható a szervezők számlájára, a szerb autópálya kezelőjére annál inkább.

Tavaly az előzetes jegyvásárlást is probléma nélkül bonyolíthattuk le. Egy hivatalos internetes honlapon megrendelhettük jegyeinket, utalással fizettünk, majd a visszaigazolás kinyomtatása és helyszínen történő bemutatása után megkaptuk belépőinket.

Azt nem tudjuk, hogy a több csapatra vagy az esemény rangjára való tekintettel, de a jól bevált gyakorlaton változtattak a világbajnokság szervezői. Most is a megszokott módon lehet belépőt vásárolni: az internetes jegyvásárlást ide kattintva intézheti.

A csoportkörben napijegyet lehet vásárolni, a csoport valamennyi aznapi találkozóját meg lehet tekinteni 6, 8, 16, 32 vagy 50 euróért. A nyolcaddöntőben, a negyeddöntőben, az elődöntőben és a helyosztók esetében is valamennyi aznapi mérkőzés megtekinthető a megvásárolt jeggyel, a rájátszás első két körében 8, 12, 22, 45 vagy 70 euróért. A két elődöntőért 12, 15, 25, 40, 65 vagy 90, a fináléért és a bronzmeccsért 15, 20, 45, 70, 100 vagy 150 eurót kell fizetni.

A csavar ezután következik: az online jegyvásárlás egyik lépésekor feltüntetik, hogy a belépőt hét munkanapon belül át kell venni a helyszínen. Ha ezt a szurkoló nem tudja megtenni, akkor futárcég segítségét kell igénybe vennie. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a legolcsóbb – 6 eurós – jegy ára akár 10 euróra emelkedhet a futárcégek árainak függvényében.

Kérdéseinket a Magyar Kézilabda Szövetségen keresztül továbbítottuk a világbajnokság szervezői felé, akik azt a választ adták, hogy csak a jegy árát kell kifizetni hét munkanapon belül. Az átvételt az adott meccsnapon a kezdés előtt legkésőbb egy órával is meg lehet ejteni – ezt viszont nem jelzik a honlapon.

A magyar szurkoló három lehetőség közül választhat: leutazik Belgrádba; házhoz hozza a futárcég a belépőket; kockáztat, és csak az adott meccs előtt 168 órával rendel, akkor hátradőlhet, mert a helyszínen tudja átvenni a jegyet. Az utóbbi lehetőség azonban veszélyeket rejt magában, mert egy Magyarország–Románia mérkőzésre valószínűleg nem fog tudni belépőt venni.

Több olvasónk is jelezte az MNO-nak (és mi is végigmentünk a jegyigénylés lépésein), hogy futárszolgálat segítségét kellett igénybe vennie. Bele se merünk gondolni, hogy egy brazil vagy dél-koreai szurkolónak mennyibe kerülhetett ebben a formában a jegy. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy ez a lépés botrányosra sikeredett.

Hajdu János, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya eközben kijelölte bő, 28 fős keretét. Ebből a keretből kerülnek ki a világbajnokságra utazó játékosok. A szerbiai torna nyitányára legfeljebb 16 kézilabdázó nevezhető.

A vb-n, az újvidéki csoportban a magyarok december 7-én Csehországgal, 9-én Tunéziával, 10-én Ausztráliával, 12-én Romániával, 13-án Németországgal találkoznak. A csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe.

Október végén a második helyet szerezte meg a válogatott a szombathelyi felkészülési tornán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.