Hrepka Ádámot fejbe rúgták, hát befejelte

Némileg váratlanul került be a kezdő tizenegybe a Honvéd ellen, de Hrepka Ádám két góljával főszereplő lett.

Ch. Gáll András
2014. 04. 17. 3:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkilenc éves volt Hrepka Ádám, amikor bemutatkozott a válogatottban Kanada ellen azon a fagyos novemberi estén. A Várhidi Péter irányította válogatott 1-0-ra győzött Sóstón. Akkor úgy tűnt, dicsőséges pályafutás vette kezdetét Székesfehérváron. Aztán elvitte Hrepkát a Nijmegen, majd következett a Honvéd, a Vasas, a Paks és az izraeli Bné Jehúda, míg végül idén januárban Szombathelyen kötött ki a 26 éves csatár. Vasárnap az ő két góljával lépett fel a dobogóra a Haladás.

„Már a szezon elején szerettem volna Szombathelyre hozni Ádámot, aztán télen sikerült is, miután Ugrai Rolandot eladtuk a Fradinak. Azt mondtam magamban, aki egyszer tudott futballozni, az később sem felejtett el, és bármennyire is kacskaringós volt Hrepka pályafutása, biztosan a csapat hasznára tud lenni. Már hétfőn eldöntöttem, hogy kezdeni fog a Honvéd ellen, szerdán szóltam neki, s láttam, hogy felvillanyozódott” – beszélt Artner Tamás, a Haladás edzője a Honvéd elleni 2-0 előzményeiről. A húzás bejött, a csatár egy gólt fejelt, egyet rúgott, s minden létező fórumon bekerült a forduló válogatottjába.

– Vasárnapig még nem szerzett gólt a Haladás színeiben. Nagyon zavarta?
– kérdeztük Hrepkát.
– Nagyon. A csatárt a gólokkal mérik, és én ilyen alapon eddig nem teljesítettem. Mondjuk, sejtettem, hogy Tamás (Artner – a szerk.) készül valamire, mert előző héten említette, hogy egy kicsit több tüzet várna tőlem.

– Volt alapja ennek az észrevételnek?
– Annyi feltétlenül, hogy mentálisan talán lehetnék egy kicsit szilárdabb is, ha valami nem sikerül, sokáig lelkizem, pedig a profi világban megtanulhattam, hogy gyorsan túl kell lépni a kudarcokon, s csak az újabb feladatra szabad összpontosítani.

– Erre születni kell. Vagy ilyen az ember, vagy nem.
– Sose jó érzés kívülről nézni egy meccset, mint például a Puskás Akadémia ellenit. Egyébként remek csapatba csöppentem itt, Szombathelyen. Ugyan a keret kissé szűk, érdemben tizennégyen vagyunk, ideális az idősebb és a fiatal játékosok aránya. Azt a 4-2-3-1-es rendszert játsszuk, amit mi is annak idején az MTK-ban, szóval, könnyen beilleszkedtem. Szerencsére centerben és a jobb oldalon is feltalálom magam, így tudok együtt játszani Radó Andrissal. Kellemes helyzetben vagyok, tőle is, Halmositól is remek passzokat kaptam, Peti valósággal fejbe rúgott a labdával, el sem tudtam ugrani előle

– Azért ez nem volt ilyen egyszerű. Meg tudják tartani a harmadik helyüket?
– Ezért szerződtem ide, mármint a nemzetközi szereplés lehetőségéért. Legközelebb Kaposvárra utazunk, de még a Fradival és a Diósgyőrrel is játszunk, s a kiesés elől menekülő Paks és Mezőkövesd is hátra van. Szóval, nem lesz egyszerű.

– Artner azt mondta önről, szeretné, ha maradna, de attól tart, ha jól megy a játék, ismét külföldre szerződik.
– Egzisztenciálisan még mindig előnyösebb légióskodni, de a fene utazna külföldre, hagyná itt a barátait, szeretteit, ha itthon megtalálná a számítását. Úgyhogy a külföldi szereplés mint lehetőség él, de nem mindenáron.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.