Szalonreminek túl izgalmas

Ugyanúgy hatvannégy gól esett egyenlő eloszlásban a Győr és a Ferencváros Bajnokok Ligája-mérkőzésén, mint egy hónapja az odavágón. A Veszprém bravúros győzelmével eldőlt, hogy a két magyar férficsapat elkerüli egymást a kölni négyes döntő felé vezető úton.

2019. 03. 04. 10:54
null
Mette Hansen és Groot állítja meg Háfrát Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz eldönteni, hogy mi fájt jobban Danyi Gábornak: a győri drukkerek hangos „Bunda, bunda!” rigmusa vagy inkább az, hogy két kulcsembere, Nycke Groot és Tomori Zsuzsanna is elégedetlen volt az ETO védekezésével, és ennek hangot is adott a Sport TV-nek adott interjúban. Utóbbi áll közelebb az igaz­sághoz. Danyi elődjével, Ambros Martínnal „szökőévente” kapott 32 gólt az ETO, ha valami, akkor ez nyugtalaníthatja a Bajnokok Ligája-címvédésre készülő győriek edzőjét.

A vélt vagy valós bundagyanú viszont nem megalapozott: az otthon játszó Győr már korábban bebiztosította a csoportelsőségét, ha bundázni akart volna, akkor egyszerűen odadobja a meccset a játéknap előtt a negyedik helyen álló FTC-nek, amely idegenbeli sikerével feljebb léphetett volna a tabellán. De nem így tett: az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a Bíró Blanka parádés védéseire és Nerea Pena gólerős játékára építő Ferencváros ellen. A szünet után látottakat nem oktatják a kézilabdatankönyvekben: mindkét csapat rohant előre, a védekezés mintha kikerült volna az eszköztárból. A hajrában Elek Gábor fradista tanítványai átvették a vezetést, de nem tudták megtartani az előnyt, sőt Schatzl Nadine másodpercekkel a vége előtt egyenlített, így lett 32-32 a vége, mint egy hónapja Érden.

Mette Hansen és Groot állítja meg Háfrát
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Az FTC ezzel egyedüli csapatként kétszer is pontot szerzett a címvédő ellen, de az előtte álló CSM Bucurestit és Vipers Kristiansandot már nem tudja megelőzni a jövő heti utolsó fordulóban. A budapesti Final Fourba jutásért a másik csoport első helyezettje, a Metz vár a Fradira, a Győr pedig az Odensével vív majd ki-ki meccset április elején.

A férfiaknál korábban eldőlt, hogy a Mol-Pick Szeged a második helyen végez a csoportjában. Tegnap a Szeged hazai pályán 26-26-os döntetlent játszott a horvát Zagrebbel, és a lengyel Plockkal találkozik a nyolcaddöntőben. Másik férfi BL-csapatunk, a Telekom Veszprém zsinórban harmadszor fordított hátrányból, idegenben győzte le a lengyel Kielcét 36-35-re, és megőrizte a csoportmásodik helyét. Ezzel eldőlt, hogy a magyar csapatok elkerülik egymást a kölni Final Four felé vezető úton. Hogy ez mennyire jó vagy sem, arra a négyes döntő résztvevőinek ismeretében kaphatunk választ.

Eredmények. Bajnokok Ligája, férfiak: Kielce–Telekom Veszprém 35-36, Mol-Pick Szeged–PPD Zagreb 26-26. Nők: Győri Audi ETO–FTC-­Rail Cargo Hungaria 32-32. EHF-kupa,

férfiak: Hannover–Grundfos Tatabánya 27-27, Saint Raphael–Balatonfüred 27-23. Nők: Storhamar–Siófok 24-31.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.