Szeged, a kajak-kenu fővárosa

2019. 08. 25. 20:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szép lassan összehozunk egy kis olimpiát. Szeptemberben öttusában rendezünk világbajnokságot, asztaliteniszben és vívásban már túl vagyunk rajta, augusztus 21–25. között pedig Szegeden kajak-kenuban bonyolítottuk le az idei legfontosabb seregszemlét, rekordot jelentően 101 ország versenyzőinek részvételével. Ámulhatott az egész világ, ahogy a vb-re kicsinosítottuk a Maty-éri pályát, amely a legkényesebb igényeket is kielégíti. Az immár negyedik szegedi világbajnokságra nemcsak a lelátók újultak meg, hanem a teljes pályainfrastruktúra. Legyen elég annyi, hogy a víz alatti kötélzetet, a bójákat, a parti jelzéseket az indító és a versenylebonyolító informatikai és kommunikációs rendszereket is a legmodernebbek eszközökre cserélték.

„Számomra Szeged a kajak-kenu fővárosa. Jöjjön mindenki a világbajnokságra, mert ennél nagyobb show nem igazán lesz idén nyáron!” – hívogatott a vb-re kiadott magazinban Fernando Pimenta, a portugálok négyszeres világbajnoka, a férfi K–1 1000 méter, a „királyi szám” címvédője. Aki ekkor még nem sejthette, hogy egy 22 éves magyar legény, ellopja előle a show-t, és leüti a fejéről a koronát.

De nem csak ekkor csillogott aranyfényben a Maty-ér vize. A nőknél K–1 1000 méteren éppen a harmincadik születésnapján győzött, K–2 1000-en a Hagymási Réka, Medveczky Erika duó zárt az első helyen a tomboló lelátók előtt, a vasárnapi záró napon pedig a már sokadszorra megkoronázott női kajaknégyesünk (500 méteren Gazsó Alida Dóra, Csipes, Medveczky, Bodonyi Dóra), majd Bodonyi K–1 5000 méteren is bearanyozta számunkra a világbajnokságot. Az öt első hely mellett lett négy második és három harmadik helyezésünk is, az éremtáblán pedig a harmadik helyen kötöttünk ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.