Szinte Szuperkupa-döntő

Mindennél jobban beárazza a magyar női kézilabda-bajnokságot az a tény, hogy az aranyérmes Győr három éve folyamatosan megnyeri a Bajnokok Ligáját, az elmúlt szezon bronzérmese, a Siófok pedig az EHF-kupát hódította el néhány hónapja. Borítékolható volt, hogy ha az NB I rajtján e két csapat találkozik, akkor abból remek mérkőzés kerekedik. Így is történt, az ETO 27-24-re nyert, az exgyőri Tomori Zsuzsanna négy gólt dobott korábbi klubja ellen.

2019. 09. 02. 16:36
null
Tomori Zsuzsanna immár vendégként négy gólt dobott az Audi Arénában Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nerea Pena édes-bús mosollyal sétálgatott a pálya szélén, hatalmas kötés borította a lövő kezét. A Ferencvárostól elcsábított spanyol irányító, átlövő csak civilben nézte siófoki csapattársai bemelegítését az Audi Arénában, miután a Győr elleni rangadó előtti utolsó edzésen eltörte az ujját.

Tomori Zsuzsannát viszont semmi sem akadályozta meg a visszatérésben: a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes balátlövő két részletben (2007–2010, 2015–2019) töltött el hét évet Győrben, a sorsolás szeszélye folytán már az NB I első fordulójában visszarendelte az élet a korábbi sikerek helyszínére. Úgy csimpaszkodtak a nyakába a győriek, Puhalák Szidóniától Veronica Kristiansenig, mintha ezer éve nem látták volna őt.

Rögtönzött osztálytalálkozóra hajazott, amint a két csapat játékosai köszöntötték egymást még a bemelegítés előtt. A Siófokról épp Győrbe igazoló Estelle Nze Minkót is ölelgették egykori csapattársai, Stine Oftedal a szintén norvég Silje Solberggel társalgott, a két exvardaros, a győri Amandine Leynaud és a siófoki Andrea Kobetic is váltott néhány szót.

A bemutatásnál Tomori tiszteletteljes tapsot kapott a hazai drukkerektől, legalább akkorát, mint az ETO új igazolásai, Faluvégi Dorottya, Estelle Nze Minko, Beatrice Edvige és az öt év után visszatérő Katarina Bulatovic. Kevésbé volt lelkes a győri tábor, amikor Tomori a hatodik percben megszerezte első gólját volt csapata ellen. Egyébként nem kellett aggódnia a 4874 – főként hazai – nézőnek: 4-2-ről pillanatok alatt 10-5-re alakult az állás. Mégsem roppant meg a Siófok: az EHF-kupa győztese azonnal bevágott kettőt, visszazárkózott, s így 17-14-es győri előnnyel zárult az első félidő.

Tomori Zsuzsanna immár vendégként négy gólt dobott az Audi Arénában
Fotó: Mirkó István

Hanem ami a szünet után történt, arra senki sem számított az Audi Arénában: 3-0-s rohammal feljött az ETO nyakára a vendég. Mire kihordtak volna lábon egy infarktust a hazai szurkolók, Danyi Gábor csapata öt gólt dobott zsinórban, éreztetve, hogy ki az úr(hölgy) a háznál. De a Siófok nem adta fel: 21-16-ról lett 22-21, pedig Andrea Kobetic, a csapat egyik legnagyobb sztárja kifejezetten gyenge napot fogott ki. Lehetett volna egyenlő is, ám a Leynaud-t menet közben váltó Kiss Éva kivédte Camille Aoustin ziccerét. A hajrá az ETO-é volt, Faluvégi is megszerezte első gólját győri mezben, Tomori végül négy találattal fejezte be a mérkőzést. A Győr 27-24-re nyert a „Szuperkupa-döntőn”.

– Nem játszottunk jól, de nagy szívvel küzdöttünk. Idő kell az új emberek beépítéséhez, és visszavárjuk a sérültjeinket, Amorimmal, Knedlikovával és Kurtoviccsal erősebbek leszünk – értékelt Danyi Gábor, az ETO edzője.

– Gratulálok a Győrnek, de a saját csapatomnak is jár az elismerés, hiszen voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor megszorongattuk a címvédőt, a Bajnokok Ligája győztesét – mondta Tor Odvar Moen, a Siófok norvég szakvezetője.

A bajnokság másik rangadóján a Ferencváros többször is vezetett nyolc góllal Érden, de a végén „csak” 31-28-ra győzött.

Megkezdődött tehát Európa legerősebb női bajnoksága. Nehéz lesz überelni a hét vége izgalmait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.