Zágrábban haragszanak a VAR-ra

Nem szűkölködött fordulatokban és érdekességekben a Bajnokok Ligája szerdai játéknapja, ennek megfelelően nem maradtak el az érzelmektől fűtött, olykor indulatos nyilatkozatok sem.

2019. 11. 08. 10:36
Champions League - Group A - Real Madrid v Galatasaray
A Real Madrid kiköltözik az otthonából, a Bernabéu-stadionból Fotó: REUTERS/Susana Vera
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szon Hung Min zokogott. Nem most, hanem vasárnap, a Tottenham Everton elleni mérkőzésének az utolsó percé­ben, miután szerelni akarta a liverpooli Gomest, akinek maga alá fordult a bokája, és a lába természetellenes helyzetbe állt, ami minden játékost sokkolt. Szont a játékvezető kiállította, az angol szövetség illetékes bizottsága ezt megsemmisítette, szóval a dél-koreai futballista nehéz napokkal a háta mögött érkezett Belgrádba a Crvena zvezda elleni BL-csoportmérkőzésre. A Tottenham négy góljából mégis kettőt ő szerzett, ám egyiket sem ünnepelte látványosan, sőt úgy tűnt, a kamerába mondta, hogy bocsánat, illetve két tenyerét összetéve és meghajolva jelezte, hogy elnézést kér.

– Azt mondhatom, hogy tényleg nagyon sajnálom a balesetet, de nekem már a csapatomra kellett összpontosítanom, és mennem kellett tovább. Ez volt a megfelelő válasz azoknak, akik támogattak engem – nyilatkozta a mérkőzés után. – Nyilván nagyon nehéz volt az elmúlt pár nap, de kiderült, milyen szerencsés vagyok, hogy ennyi támogatást kaptam a csapattársaimtól és a szurkolóktól.

Douglas Costa hajrában szerzett góljának köszönhetően győzni tudott a Juventus Moszkvában a Lokomotiv ellen, ezzel négy forduló után kiharcolta a továbbjutást. Ennek ellenére nem ez volt a téma a meccset követő sajtótájékoztatón, hanem lecserélése. Maurizio Sarri, az olaszok vezetőedzője a 81. percben hívta le a pályáról legnagyobb klasszisát, amit a portugál látványosan zokon vett, indulatosan mutogatott és meg sem állt Sarri előtt.

– Cristiano Ronaldo nincs tökéletes formában fizikailag – indokolt később az edző. – Az elmúlt napokban gondok voltak a térdével, így nagyobb terhelést kaptak a combközelítő izmai is. Már a szünet előtt úgy tűnt, hogy vannak problémái, majd a második játékrészben volt egy sprint utáni mozdulata is, amire felszisszentem. Féltem, hogy súlyosan megsérül, ezért úgy döntöttem, hogy lecserélem.

A Bernabéuban a háromgólos volt a sztár
Fotó: REUTERS/Susana Vera

A legnagyobb drámát a C csoport egyik mérkőzése hozta. A Dinamo Zagreb-Sahtar találkozón a hajrához közeledve 1-1-nél mindkét csapat megfogyatkozott kiállítás miatt, majd a házigazda két gólt szerzett. A 93. percben még 3-1-re vezetett, ám az ukrán csapat előbb szépített, majd 3-3 lett a vége: a 98. percben videózás után megadott tizenegyesből a 19 esztendős brazil Tete állította be a végeredményt.

– A VAR egy sz…r! – dühöngött a Dinamo vezetőedzője, Nenad Bjelica. – Minek a technológia, ha nem segít? Nekem nem kell a VAR. Sohasem kellett volna bevezetni. Egy-egy helyzetet többféleképpen lehet értelmezni, a játékvezetőn múlik. Kész cirkusz, ami a VAR kapcsán zajlik.

Végül muszáj említést tenni Rodrygóról: a Real Madrid 18 éves brazil labdarúgója élete második Bajnokok Ligája-mérkőzésén mesterhármast szerzett, és ezzel a sorozat történetének második legfiatalabb triplázója lett. Ennél fiatalabban (egészen pontosan 18 esztendősen és 113 naposan) Raúl tudott triplázni, a spanyol legenda 1995 októberében a Ferencváros ellen talált be háromszor – ugyancsak a Real Madrid színeiben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, szerda. A csoport: PSG–Brugge 1-0, Real Madrid–Galatasaray 6-0, az állás: 1. (már továbbjutott) PSG 12, 2. Real Madrid 7, 3. Brugge 2, 4. Galatasaray 1; B csoport: Crvena zvezda–Tottenham 0-4, Bayern München–Olimpiakosz 2-0, az állás: 1. (már továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. Tottenham 7, 3. Crvena zvezda 3, 4. Olimpiakosz 1; C csoport: Dinamo Zagreb–Sahtar Doneck 3-3, Atalanta–Manchester City 1-1; az állás: 1. Manchester City 10, 2. Sahtar Doneck 5, 3. Dinamo Zagreb 5, 4. Atalanta 1; D csoport: Leverkusen–Atlético Madrid 2-1, Lokomotiv Moszkva–Juventus 1-2, az állás: 1. (már továbbjutott) Juventus 10 pont, 2. Atlético Madrid 7, 3. Lokomotiv, 4. Bayer Leverkusen 3.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.