Bánhidi Bence a kapitánynak is megköszönte a sikert

Nehéz reálisan értékelni egy meccset, amelyen az elején döcög a szekér, a második félidőben pedig csak hat gólt dob az ellenfél.

Szilágyi László (Malmö)
2020. 01. 16. 6:50
Bnhidi Bence
Bánhidi Bence szurkolókkal ünnepli csapata 24-18 arányú győzelmét az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Izland - Magyarország mérkőzés végén a svédországi Malmöben Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz reálisan értékelni egy meccset, amelyen az elején döcög a szekér, a második félidőben pedig csak hat gólt dob az ellenfél. Az Izland elleni „csoportdöntő” a férfikézilabda Eb-n ebbe a kategóriába tartozik. A magyar válogatott felült egy sikerhullámra, az Izland elleni meccs kulcsfigurája, például azt sem tudja, mi történt a csapattal.

Nem tudom szavakba önteni azt, amit érzek. A második félidőben olyan játékot nyújtottunk, amiről korábban senki sem hitte el, hogy képesek vagyunk – mondta a 24-18-as magyar győzelemmel végződő meccs után a nyolc gólt szerző Bánhidi Bence. A szegedi beálló hatot dobott a szünet után, de nem csak ő, a magyar válogatott is feljavult a folytatásban. Erre tényleg nincsenek szavak.

Bánhidi Bence szurkolókkal ünnepli csapata 24-18 arányú győzelmét az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Izland – Magyarország mérkőzés végén a svédországi Malmöben
Fotó: 2020. január 15-én. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

„Három gól volt a hátrányunk, mondtam a srácoknak a szünetben, hogy gyerünk, gyerekek, csináljuk, mert lehet keresni valónk. A három gól az semmi, könnyen ledolgozhatjuk” – és így is történt. Izland hat, Magyarország 15 gólt dobott a második félidőben. Bánhidi hozzátette, hogy sokat jelentett neki Gulyás István néhány biztató szava a meccs előtt, mert nagyon el voltam keseredve a Dánia elleni teljesítménye után.

Ziccerig játszottak

A második félidőben közelebb mentünk az izlandiak védő-falához, már nem próbáltuk meg erőltetni a félfaltos lövéseket. Kidolgozott ziccerig vittük az akciókat, és ez vezetett eredményre – értékelt Szita Zoltán, a lengyel Wisla PLock átlövője négy góllal járult hozzá Izland legyőzéséhez.

 

Felértékelődik a malmői mosoda

Gulyás István szövetségi kapitány szerint nem csak a támadójáték, de a védekezés is gyenge volt az első félidőben. „Máthé Dominik posztján tudtak az izlandiak előnyt szerezni támadásban, de később becsapdáztuk őket középen. A szünet után szigorúbb lett a védekezésünk, Mikler Roli is biztonságosabban érezte magát a kapuban” – közölte a kapitány, aki megjegyezte, hogy nem zökkentette ki a csapatot az ellenséges hangulat a csarnokban. Gulyás kiemelte, a meccs előtt szóba került, hogy Izland könnyen képes elhúzni, de utána akár le is adhatja az előnyt.

Nagy az öröm! Még nem vittük el a ruhákat a mosodába, mi magunk sem számítottunk arra, hogy ilyen sokáig itt leszünk. Hazudnék, ha azt mondanám, számítottunk a továbbjutásra, de boldogok vagyunk, mert még vár ránk négy meccs a középdöntőben – mondta a szövetségi kapitány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.