Kétszer is kiszakítottuk a gólzsákot

Minimum húszgólos győzelmet kellett aratniuk Varga Déneséknek ahhoz, hogy csoportelsőként lépjenek tovább a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon.

Ch. Gáll András
2020. 01. 20. 10:36
null
Märcz Tamás szövetségi kapitány már előretekint Fotó: Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton minimum húszgólos győzelmet kellett aratniuk Varga Déneséknek ahhoz, hogy csoportelsőként lépjenek tovább a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon, és ezzel egyenes ágon bejussanak a szerdai negyeddöntőbe, ahol az orosz–grúz meccs győztese lesz az ellenfelük. Mivel a spanyolok – akikkel remizett Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata – a ­mieink előtt játszottak és verték meg 24-7-re Törökországot, pontosan tudtuk, mennyivel kell legyőzni a szigetország legjobbjait. Legalább húsz góllal.

Már a harmadik negyed végére meglett a közte húsz, és mivel Nagy Viktor élete első nullára megnyert mérkőzésén mind az öt máltai lövést hárította, nem forgott veszélyben a csoportelsőség. – Az az érdekes, hogy minden mérkőzés után, bármilyen jól sikerül is, a kapus az esetek túlnyomó részé­ben úgy jön ki a medencéből, hogy kapott gólt, és nem teljesen elégedett. Ez volt a pályafutásom során az egyetlen találkozó, ami után maximálisan elégedett lehetek, nem tudok hibát találni, mert nem kaptam gólt. Ebben nagy szerepe van a jó védekezésünknek, annak, hogy végig komolyan vettük a meccset – nyilatkozta kapusunk a vegyes zónában.

Märcz Tamás szövetségi kapitány már előretekint
Fotó: Fotó: Mirkó István

Märcz kapitány már előretekintett: – Amit benne hagytunk a spanyolok elleni találkozóban, azt a máltaiak ellen kivettük. Semmiképpen sem fogunk előreszaladni, lesz elég pihenőnk a reménybeli elődöntő előtt a csoportelsőségünknek köszönhetően, mivel hétfőn nem kell játszanunk. Természetesen figyeljük az összes mérkőzést, ám elsősorban arra kell koncentrálunk, hogy mi történik az orosz–grúz nyolcaddöntőn.

A nyolcaddöntő mai párosítása: Montenegró–Törökország, Spanyolország–Németország, Oroszország–Grúzia, Görögország–Románia.

Vasárnapra az A csoport zárómérkőzése maradt a magyar női válogatottnak a mezőny talán leggyengébb csapata, Szerbia ellen. Az eredmény nem is lehetett kétséges, 27-0-ra győztünk, ezzel Magyarország lett a történelem első csapata, amely 24 óra leforgása alatt a férfiaknál és a nőknél is lenullázta az ellenfelét, miközben együttvéve 53 gólt dobott. Ez dicséretes teljesítmény, ugyanakkor felveti azt a kérdést is, hogy van-e értelme a férfiaknál tizenhat, a nőknél tizenkét csapatos Eb-t rendezni, mivel a meccsek jó része tökéletesen érdektelen.

Megnyertük tehát a csoportot, és így kedden 19.00 órakor (tv: M4 Sport) azzal a Franciaországgal játszunk, amely 18-6-ra kikapott az olaszoktól, és így a B jelű hatos negyedik helyén végzett. Igazából a negyeddöntő is csak formaság lesz a mieinknek, az izgalmak az elődöntőben kezdődnek, kérdés, hogy ki ellen. A keddi negyeddöntő párosítása a következő: Oroszország–Olaszország, Magyarország–Franciaország, Hollandia–Szlovákia, Spanyolország–Görögország.

34. vízilabda Eb, férfiak, C csoport: Magyarország–Málta 26-0 (6-0, 7-0, 8-0, 5-0). Gólszerzők: Zalánki 7, Varga D. 6, Pohl 3, Vámos, Manhercz és Erdélyi 2-2, Angyal, Hosnyánszky, Jansik Sz., Mezei.

Nők, A csoport: Magyarország–Szerbia 27-0 (5-0, 5-0, 9-0, 8-0). Gólszerzők: Gurisatti 7, Szilágyi 5, Keszthelyi 4, Parkes 3, Garda, Gyöngyössy, Rybanska 2-2, Vályi, Leimeter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.