Ötre emelkedhet a cserék száma a futballban

A The Sun című brit lap értesülése szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a koronavírus-járvány hatására azt tervezi, hogy háromról ötre növeli a cserélhető játékosok számát egy mérkőzésen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 04. 27. 10:06
Történelmi pillanat: az argentin zseni csereként lép pályára
Történelmi pillanat: az argentin zseni csereként lép pályára Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság szerint a FIFA arra kérte a sportág szabályalkotó testületét (IFAB), hogy sürgősségi eljárás keretében döntsön a módosításról. A javaslat szerint a jelenleg szünetelő idény végéig a csapatok a megszokott három helyett öt játékost is cserélhetnének – ezzel segítenék a futballistákat, akikre az idény újraindulása után várhatóan zsúfolt program vár.

Egyelőre sem a FIFA, sem az IFAB nem reagált a megjelent hírre. Az IFAB-ban a négy brit – angol, skót, walesi és északír – szövetségnek egy-egy, a FIFA-nak négy szavazata van. A szervezet eddig azt közölte, hogy a jelenleg futó sorozatokat a 2019–20-as szabályokkal kell végigjátszani.

A labdarúgásban 1958 óta engedélyezett a csere. Eleinte különleges esetben, sérülés esetén volt erre lehetőség. A világbajnokságokon 1970-ben vezették be a cseréket, 1995 óta lehet három mezőnyjátékost is lecserélni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.