A videó, amely kiverte a biztosítékot a német futballban

Salomon Kalou, a Hertha BSC elefántcsontparti labdarúgója a közösségi oldalán olyan videót osztott meg, amely árulkodik, hogy a klub játékosai nem tartották be a koronavírus-járvány miatt bevezetett egészségügyi intézkedéseket.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2020. 05. 05. 10:12
Salomon Kalou Forrás: goal.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A videót időközben törölték, de az NSO-n megnézhető!

Ezen pontosan látható – mi több, valószínűleg ez volt a cél –, hogy Salomon Kalou magasról tesz a szabályokra. Pacsizik, sőt kezet fog a játékostársaival az öltözőben. Ami persze a klub felelősségét s felveti, hiszen az öltözők használata nem ajánlott, a liga útmutatásában arra kéri a játékosokat, hogy edzésszerelésben érkezzenek a tréningekre. A felvételről az is kiderül, a játékosok a fizetésük csökkentéséről társalognak egymással, s nem oly módon, hogy önként lemondanának annak jelentős részéről...

Salomon Kalou
Fotó: goal.com

Az is látható, hogy Jordan Torunarigha – miközben éppen koronavírusra teszteltek -– kinevette az egészségügyi dolgozót, aki arra kérte, töröljék a felvételt.

A videó hatalmas botrány kavart a Bundesligában, hiszen a csapatok éppen ezen a héten szigorú intézkedések mellett kezdhették el a már „rendes” edzéseket, s az a liga célja, hogy zárt kapuk mögött még ebben a hónapban folytatódjon a bajnokság.

A felvételt törölték, sőt Kalout Canossa-járásra kötelezték: a Hertha honlapján közleményben kért elnézést. Ezzel persze nem tehetett mindent jóvá, a klub felfüggesztette a játékjogát.

Hogy valami pozitívumot is kiemeljünk: a felvételből az is kiderül, hogy a számos légiós dacára a Herthánál – miként valamennyi német klubnál – a német a futball, az „öltöző” nyelve. Szemben a magyarországi gyakorlattal, ahol a több légiós és külföldi edzőt foglalkoztató csapatoknál angolul kommunikálnak egymással.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.