Juhász Roland győztes góllal fejezte be a futballt – Videóval

Juhász Roland búcsúzott, Juhász Roland gólt szerzett, azaz jól sikerült az utóbbi két évtized egyik legjobb magyar labdarúgója pályafutásának utolsó tétmérkőzése a labdarúgó NB I 32. fordulójának a nyitányán. A már biztos ezüstérmes Mol Fehérvár a bajnok Ferencvárost fogadta, és a presztízscsatából a házigazdák jöttek ki jobban, a búcsúzó 95-szörös válogatott védő tizenegyes góljával 1-0-ra nyertek.

2020. 06. 23. 21:13
null
Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Roland két gyermekével vonult ki a játéktérre. Az okról a napokban többször is beszélt.

„Amiatt mindenképpen szomorú vagyok, hogy a bajnokság végeredményét tekintve tét nélküli lesz a mérkőzés, viszont mégiscsak a Ferencváros ellen futballozunk, ami mindig kiemelt találkozó, most ráadásul a friss bajnok lesz az ellenfelünk. Szeretnénk a pályán megmutatni, hogy ez a nagy pontkülönbség, ami kialakult az FTC és közöttünk, nem a realitás, be akarjuk bizonyítani, hogy vagyunk olyan jó csapat, mint keddi ellenfelünk” – idézte a molfehervarfc.hu Juhász Rolandot, a Fehérvár csapatkapitányát, aki az idény végén visszavonul, ám az utolsó fordulóban már nem játszik, így ezen a mérkőzésen lépett pályára utoljára tétmeccsen. Ahogy a Nemzeti Sportnak mondta: „Legördül a függöny...” Az utóbbi két évtized egyik legjobb magyar labdarúgója 95-ször szerepelhetett a válogatottban, és a Ferencváros elleni mérkőzés előtt elcsukló hangon köszönt el a szurkolóktól. Juhász Rolandot az FTC-től Orosz Pál és Hajnal Tamás, a Fehérvár részéről pedig Kovács Zoltán köszöntötte, és a házigazdák elköszöntek Paulo Viníciustól is, aki kilenc év után tesz pontot fehérvári pályafutása végére.

Fotó: Nagypál Tamás / Nemzeti Sport

Összesen 7339 nap. Ennyi idő telt el Juhász Roland első és utolsó NB I-es mérkőzése között. A 37. életévét július 1-jén betöltő hátvéd még tizenhét sem volt, amikor az MTK játékosaként bemutatkozott az élvonalban – 2000. május 20-án, a Diósgyőr ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen.

Fotó: Nagypál Tamás / Nemzeti Sport

Nagy becsvággyal estek egymásnak a csapatok, pedig a presztízsen kívül nem volt tétje a mérkőzésnek: a Ferencváros már bajnok, a Fehérvár pedig biztosan ezüstérmes. A tiszteletet jelzi, hogy a házigazdák sorfalat álltak a kivonuló vendégeknek, ez a jobb futballkultúrákban jár is a bajnoknak, de nálunk nem mindenkitől kapja meg. Az első tíz percben mindkét oldalon láthattunk kisebb helyzeteket, majd Kovácsik Ádám nagyot vetődve védte Isael egy védőn megpattant lövését. A másik oldalon a 30. percben Nikolics Nemanja került ziccerbe, kilenc méterről lőhetett, Gróf Attila azonban átlátott rajta, és jó irányba vetődve elcsípte a labdát. Előtte kicsivel Berke Balázst nem hatotta meg Juhász Roland búcsúja, könyörtelenül sárga lapot adott az egyik ferencvárosit buktató fehérvári csapatkapitánynak. A 44. percben ismét Grófnak kellett nagyot nyújtózkodnia, ekkor Armin Hodžić távoli lövését piszkálta szögletre. A beívelés után Marcel Heisler kézzel ért a labdához, a játékvezető tizenegyest ítélt. Juhász Roland ritkán vállalkozott a büntetők végrehajtására, de most megtette, és a kapu jobb oldalába bombázott, 1-0.

 

Annak, hogy a házigazdák irányították a mérkőzést, oka lehetett az is, hogy Szergej Rebrov, a Fradi vezetőedzője több kulcsjátékosát is pihentette, többen még a keretbe sem kerültek be. Ennek ellenére a vendégek kezdtek élénkebben, Kovácsiknak például nagyot kellett védenie Isael 19 méteres lövésének a hárításához, majd két ferencvárosi is csak milliméterekkel maradt le a labdáról a kapu torkában. A másik oldalon Petrjak pontatlanul adott adott a ziccerben érkező Nikolics elé, a csatártól visszakerült hozzá a labda, amellyel közelről Otigba kezét találta el, és hiába reklamált tizenegyest, a játékvezető okkal nem adott neki igazat. Az 57. percben Hodžić hatalmas helyzetben bevetődve csak a cipője orrával találta el a labdát, a másik oldalon pedig Mikalaj Szihnyevics lőtt kevéssel a jobb alsó sarok mellé nagy vágta végén. Mozgalmasan zajlott a mérkőzés, pedig a Fradi tavaszi alapcsapától már csak és Sigér Dávid maradt fenn a pályán… A 74. percben ajtó-ablak helyzetet dolgozott ki a Fehérvár, Loic Nego talán már ünnepelt is, amikor az ötösről a háló felé lőtte a labdát, ám Gróf egészen pompás érzékkel nagyot vetődve elcsípte azt. Az utolsó percekben már szinte kizárólag a ferencvárosi térfélen zajlott a játék, a Fehérvár inkább csak eldugta a labdát, sok passzal. A 89. percben Joan Carillo vezetőedző adott még egy lehetőséget Juhász Rolandnak az ünneplésre: lecserélte, hogy külön is élvezhesse a közönség szeretetét, és a nézők állva tapsolták meg a lesétáló csapatkapitányt, akivel egy beszaladó szurkoló még a pályán készített egy szelfit.

A végén mindkét csapat ünnepelhetett. A Fehérvár azért, mert legyőzte a bajnokot, de ez szemlátomást a Ferencváros híveit egyáltalán nem tette boldogtalanná. Ők önfeledten skandálták, hogy „Bajnokcsapat, bajnokcsapat!”, amit viszont a fehérváriak hallgathattak irigykedve.

NB I, 32. forduló. Kedd: Mol Fehérvár–Ferencváros 1-0 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 6392 néző, jv.: Berke. Gólok: Juhász (11-esből, 45.). Újpest–Zalaegerszeg 21.05. Szerda: Mezőkövesd–Debrecen 16.55 (tv: M4 Sport), Bp. Honvéd–Kaposvár 19.00 (M4 Sport), Kisvárda–Puskás Akadémia 19.00, Paks–Diósgyőr 21.05 (M4 Sport).

Orbán Viktor: Köszönünk mindent

A meccs után Orbán Viktor a közösségi oldalán megosztotta az M4Sport videóját, amelyhez a következőket írta: „Méltó búcsú. Köszönünk mindent, Juhász Roland”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.