Márton Gábor erre a hétre még türelmet kap

Márton Gábor vezetésével fogadja ma este a Fehérvár a Mezőkövesdet a labdarúgó NB I 19. fordulójában. Ez legalább már biztos. A folytatás azonban még képlékeny. A Vidi vasárnap a Fradi vendége lesz, s jól teszi, ha nemcsak fel-, hanem lefelé is tekint: miközben a listavezető mögött tizenegy pont a hátránya, a harmadik helyezett Kisvárda előtt már csupán négy pont az előnye.

Magyar Nemzet
2021. 02. 02. 8:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márton Gábor szombat estei, valamint Kovács Zolán sportigazgató szezon előtti nyilatkozatára alapozva írtuk korábban, hogy újratervezésre van szükség a Fehérvárnál. Nos, hétfőn nem robbant a bomba. A klub honlapja szikáran felvezette a Mezőkövesd elleni bajnokit, s lehozta Bolla Bendegúz nyilatkozatát.

– Az elmúlt hét nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, sajnos Kisvárdán is vereséget szenvedtünk és hazai pályán a Budapest Honvéd is legyőzött bennünket. Vasárnap edzés után az öltözőben maradtunk és átbeszéltük ezt a két vesztes mérkőzést, ki hogy látta, mik lehettek azok a hibák, amelyek miatt vesztesen hagytuk el a pályát. Úgy érzem, ez a beszélgetés egyrészt fontos volt, másrészt jót tett a csapatnak. Nincs sok időnk a kedd esti mérkőzésig, úgy érzem, mindenkiben nagy a bizonyítási vágy, hiszen sokkal jobb csapat vagyunk annál, mint amilyen eredményeket az elmúlt héten elértünk. Bízom benne, hogy a Mezőkövesd ellen sikerül visszatérnünk a győztes útra – fogalmazott az ifjú védő.

Márton Gáborral kapcsolatban semmi sem került napvilágra, azt tehát leszögezhetjük, hogy kedd este a Vidi az ő vezetésével fogadja a Mezőkövesdet.

Úgy tudjuk, nincs napirenden az edzőváltás. A sportigazgató kincstári optimizmusa dacára a székesfehérvári klubnál úgy kalkulálnak, a Fradit úgysem lehet befogni, a második hely biztos, a csapatnak a Magyar Kupát kell megnyerni, s akkor menthető az idény.

Igen, ám a Magyar Kupában már a nyolcaddöntőben összejöhet az FTC–Fehérvár rangadó, a bajnokságban pedig a Fradi egyre távolodik, az üldözők viszont egyre közelítenek, a Vidi előnye már csupán négy pont a harmadik Kisvárda előtt, s a nyírségiek mögött nagyon szoros a mezőny.

Kedd este létkérdés a győzelem. Persze a Mezőkövesdet hiba lenne lebecsülni. Amióta Pintér Attila átvette a matyóföldi együttes irányítását, az nyolcból öt meccsét is megnyerte, az új évet egy döntetlennel (Kisvárdán 0-0) és egy győzelemmel (otthon 3-2 az Újpest ellen) kezdte, s jelenleg 24 ponttal hetedik.

Ennek dacára, mondhatjuk, kötelező győzelem előtt áll a Fehérvár, különösen annak ismeretében, hogy vasárnap a Ferencváros vendégeként játszik rangadót. Több hibázási lehetőség nincs, ezt alighanem Márton Gábor értésére adták.

NB I, 19. forduló:

Kedd:

Kisvárda–MTK 17.30 (tv: M4 Sport),

Mol Fehérvár–Mezőkövesd 20.00 (M4 Sport).

Szerda:

Puskás Akadémia–Diósgyőr 16.00 (M4 Sport),

Budapest Honvéd–Paks 17.30 (M4 Sport+),

Budafok–ZTE 20.00 (M4 Sport+),

Újpest–Ferencváros 20.00 (M4 Sport).

A bajnokság élcsoportja: 1. Ferencváros 43 pont, 2. Fehérvár 32, 3. Kisvárda 28.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.