időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Elkeseredett, szalonképtelen mondatok, lóproblémák, párizsi remények

Szilágyi László
2021.08.08. 10:55
Elkeseredett, szalonképtelen mondatok, lóproblémák, párizsi remények

Gulyás Michelle Tokióban szerette volna megkoronázni a hihetetlen jó és eredményes szezonját. Az olimpián biztosan tartotta a helyét az élmezőnyben, de a lovaglással elszálltak az éremesélyei. Az UTE fiatal versenyzője a mostani élményt próbálja „beforgatni” a párizsi olimpiára való felkészülésre.

Drámai képsorok voltak. Gulyás Michelle ült a ló nyergében, de az nem akart engedelmeskedni. A szám előtt a hatodik helyen álló versenyző a tizenhatodik helyre esett vissza. – Végtelenül bosszús voltam, kiszaladt egy-két mondat a számon. Ezek közül a „nem hiszem el” volt a leginkább szalonképes. De valahogy ki kellett engednem a gőzt. Igazából azt sajnáltam, hogy pont azon a számon múlott a még jobb szereplésem, amiről nem én tehettem. A fizikai számokkal elégedett voltam. Majdnem sikerült olimpiai csúcsot úsznom – mondta lapunknak a végül a tizenkettedik helyen végzett Gulyás Michelle.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

 

A tokiói minimális célt végül sikerült teljesítenie, bár benne volt a pakliban egy ennél is jobb eredmény. – Nagyon jó évem volt, szinte az egész szezonban remekül mentek a versenyek, jó lett volna az olimpiával megkoronázni a teljesítményemet, de be kell látnom, hogy részben rajtam kívül álló okok miatt ez sajnos nem sikerült. Az olimpia légkörét ugyanakkor sikerült megszoknom, ez tényleg nehezen hasonlítható össze bármi mással. Ilyenkor még azok az emberek is leülnek a tévé elé és szurkolnak, aki normális körülmények között nem igazán követik az öttusaversenyeket – folytatta az UTE 20 éves versenyzője.

 

Gulyás a versenye után megünnepelte a magyar delegációval a szám másik magyar indulója, Kovács Sarolta bronzérmét, és egyelőre nem elemezte, nem beszélte ki a tokiói verseny tapasztalatait Kállai Ákos szövetségi kapitánnyal. – Abban maradtunk, hogy kicsit hagyjuk leülepedni a dolgokat, és utána beszéljük át a tapasztalatokat – mondta Gulyás, aki még nem lazíthat; szeptemberben egy Moszkvában esedékes meghívásos nemzetközi versenyen áll rajthoz, majd folytatja a tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bűnügyi nyomozó szakán.

 

A 2024-es párizsi olimpia még odébb van, de a tokiói tapasztalatai birtokában Gulyás Michelle okkal pályázhat az éremre. Kovács Saroltának a londoni és a riói olimpia szerényebb szereplése után Tokióban jött ki a lépés. Gulyás még mindig csak húszesztendős, az idő neki dolgozik. Hosszú távon a sportdiplomácia lesz a legnagyobb ellenfele. Tényleg nem rajta múlik, hogy maradhat-e az ötkarikás játékok programján a több szabályváltoztatáson átesett szeretett sportága. Ebben a helyzetben legalább annyira kiszolgáltatott, mint néhány napja a tokiói ló nyergében. 
 

Párizsban minden más lesz, és ő ezt tudja nagyon jól. 

OLIMPIA

Tokió nagy pillanatai – munkatársunk fotói az olimpiáról

A dosszié összes cikke