A súlyos kupakudarc után erőt demonstrált a Bayern München

A Bundesliga tizedik fordulójának legnagyobb kérdése az volt, hogy a Bayern München hogyan reagál a szerdán kapott 5-0-s pofonra. Kiállták a próbát a bajorok, Szalai Ádám pedig időhúzó csereként örülhetett a Mainz sikerének.

Magyar Nemzet
2021. 10. 30. 17:24
Preview Bayer Leverkusen-FC Bayern Munich.
Preview Bayer Leverkusen-FC Bayern Munich. Fotó: FRANKHOERMANN/SVEN SIMON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sok ideje maradt a Bayern Münchennek arra, hogy feldolgozza a Mönchengladbach otthonában elszenvedett 5-0-s kupavereséget, amely legalább annyira váratlan volt, mint amilyen súlyos. Ez volt a bajorok fennállásának legnagyobb különbségű fiaskója a Német Kupában, ami után érezhetően erőt akart demonstrálni a csapat az Union Berlin otthonában.

A meccs első negyedórájában 80 százalékban a münchenieknél volt a labda, akik több helyzetet is kialakítottak, és a 15. percben meg is szerezték a vezetést. Igaz, ehhez egy berlini szabálytalanság is kellett, ami után a megítélt tizenegyest értékesítette.

Könnyebben ment, mint várni lehetett, hiszen az Union rendkívül szívós csapat, korábban mindössze két gólt kapott a Bundesliga-idényben hazai pályán, ahol már 21 meccse veretlen volt. Jellemző volt az is, hogy az előző évadban a Bayern egyedül a berlinieket nem tudta legyőzni.

Mindennek ellenére simán alakult az első félidő, olyannyira, hogy a koronavírus-fertőzése miatt továbbra is távol maradó Julian Nagelsmann edző kedélyállapota is javulhatott. A 23. percben Lewandowski már a második gólját lőtte – ezúttal szabadrúgásból. A 35. percben már 3-0 volt a Bayernnek, ezúttal Leroy Sané talált be.

Innen könnyen gálameccsé alakíthatta volna a Bayern a forgatókönyvet, de az Union nem hagyta magát, még az első félidő hajrájában szépített. Az egyenlítés mégis inkább csak ábránd maradt a berliniek részéről, mint reális cél a szünet után, a 61. és a 65. percben gyors gólváltás után 4-2-re alakult az állás. A 79. percben találata állította vissza a háromgólos különbséget, az 5-2-es müncheni győzelem jó válasz volt a hétközi kupakudarcra.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Sallai Rolandot sérülése miatt nélkülöző Freiburg 3-1-re legyőzte a Greuther Fürthöt, a Szalai Ádámot a 90. percben időhúzó csereként bevető Mainz 2-1-re nyert az Arminia Bielefeld otthonában szombat délután.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.