A csapatkapitány már alig várja, hogy végre integethessen az ikreinek

Mikler Roland 19 éves volt, amikor bemutatkozott a férfi-kézilabdaválogatottban, a jelenkor egyik, ha nem a legnagyobb magyar játékosa, Máthé Dominik alig múlt ötesztendős, amikor a kapus a franciák ellen debütált a nemzeti csapatban. A válogatott csapatkapitánya a szegedi aréna nyitómérkőzésén érezte azt, hogy ilyen körülmények között nemigen veszíthet a csapatával. Ugyanezt szeretné érezni a csütörtöki Eb-rajton a népligeti kézilabdacsarnokban.

Magyar Nemzet
2022. 01. 11. 9:10
Hungary's goalkeeper Roland Mikler kisses the ball during the 2021 World Men's Handball Championship between Group I teams Hungary and Brazil at the New Capital Sports Hall in the Egyptian capital Cairo on January 21, 2021. (Photo by Khaled Elfiqi / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfi-kézilabdaválogatott csapatkapitánya, Mikler Roland nem fél, és nem is izgul a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csütörtöki rajta előtt. A 37 éves kapus terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak, a Pick-Szeged kapusa elmondta, hogy legutóbb a szegedi csarnok avatásán érezte azt, hogy akármi is történik, telt ház előtt, hihetetlen hangulatban nem lehet veszíteni. Nem is volt hiba a tervben, a Kiel elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccset megnyerte Mikler csapata. 

A csütörtöki Eb-rajt más lesz, a több generáció tagjait egyesítő válogatott Hollandia ellen kezdi meg az Eb-t. Mikler zenei felelősként a ráhangolódásban segít a csapatnak, a motivációs beszéd a szakmai stáb, azon belül is asztala. Mikler az első meccsre, a hollandok elleni találkozóra koncentrál, de beszélt a soron következő ellenfelekről, és egyebek mellett arról is, hogy már alig várja a pillanatot, amikor az MVM Dome-ban megpillanthatja a családtagjait.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni. 

Borítókép: Mikler Roland, a válogatott korelnöke boldog, hogy hazai világversenyen képviselheti a válogatottat (Fotó: Khaled Elfiqi/POOL/AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.