A Veszprém kapusának bravúrjai megmentették a címvédőt

A címvédő Spanyolország elődöntőbe jutott a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután 28-27-re legyőzte Lengyelországot kedden, a középdöntő negyedik, utolsó fordulójában, Pozsonyban.

Forrás: MTI2022. 01. 25. 17:14
null
Pozsony, 2022. január 25. A spanyol Ferran Sole Sala (b) és a lengyel Damian Przytula (j) a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének negyedik fordulójában játszott Spanyolország-Lengyelország mérkõzésen Pozsonyban 2022. január 25-én. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eleinte nagy fölényben játszott a spanyol csapat, 11 perc után 7-3-ra vezetett, ám a lengyelek – akik számára már nem volt tétje a meccsnek – lendületbe kerültek, egyre jobban védekeztek, és hat perc alatt egyenlítettek (8-8). A folytatásban nem tudta leszakítani ellenfelét a címvédő, és a szünetben csak 14-13-as előnyben volt.

Az alacsony színvonalú, hangulattalan mérkőzés második félidejében többször is vezettek három góllal a spanyolok. Három perccel a vége előtt 28-25 volt az állás a javukra, az utolsó percben mégis az egyenlítésért támadhattak a lengyelek, ám a Telekom Veszprém kapusa, Rodrigo Corrales kétszer is bravúrral védett, így váratlanul szoros csatában nyertek a spanyolok. Corrales kilenc védéssel, klubtársa, Jorge Maqueda két góllal zárt.

 

Eredmény, középdöntő, 4. (utolsó) forduló, II. csoport (Pozsony): 

Spanyolország–Lengyelország 28-27 (14-13)

később: 

Orosz csapat–Németország 18.00 

Svédország–Norvégia 20.30

Borítókép: A spanyol Ferran Sole Sala (balra) és a lengyel Damian Przytula a Spanyolország–Lengyelország mérkőzésen (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.