Bombameglepetés a Bundesliga első meccsén 2022-ben

A mezőny hátsó felében tanyázó Borussia Mönchengladbach 2-1-re nyert a Bayern München otthonában a Bundesliga 18. fordulójának nyitómeccsén pénteken este. Lehet vitatkozni, hogy a koronavírus vagy a vendégcsapat győzte le a bajorokat valójában. Valószínűleg is-is.

Magyar Nemzet
2022. 01. 07. 23:08
null
München, 2022. január 7. Florian Neuhaus (b), a Mönchengladbach és Benjamin Pavard, a Bayern München játékosa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2022. január 7-i mérkõzésén Münchenben. MTI/EPA/Philipp Guelland Fotó: Philipp Guelland
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem véletlenül szerette volna Hasan Salihamidzic, a Bayern München sportigazgatója elhalasztani 2022 első Bundesliga-mérkőzését. A Bayern München kilenc labdarúgója fertőződött meg a koronavírussal, köztük a kapus és csapatkapitány Manuel Neuer, a szélső támadók közül pedig Leroy Sané és Kingsley Coman is, tehát fontos alapemberek. Ráadásul e mellett még sérülés és az Afrika-kupa miatt is kiesett két-két labdarúgó a bajorok keretéből, vagyis szó szerint a fél csapat hiányzott. Salihamidzic kérvénye azonban süket fülekre talált, a nehézségek ellenére játszani kellett.

A Bayern kezdője még úgy, ahogy rendben volt, bár nyilvánvalóan meglehetősen tartalékos volt, és például a bal szélen szereplő Malik Tillman neve sem csenghet ismerősen sokaknak. A kispad volt csak igazán érdekes, a kilenc csere közül hatan legfeljebb 19 évesen voltak. Persze a Möchengladbach sem érkezett problémamentesen Münchenbe, a vendégektől hatan hiányoztak.

A meccs elején nem érződött, hogy a Bayern javarészt a B csapatával állt fel, a 18. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Csak a szokásos: a Bayern zsinórban a 65. meccsén szerzett gólt, amellyel klubrekordot döntött, a lengyel csatár pedig a 18. bajnokin a huszadik találatát érte el az idényben.

Itt még úgy tűnt, sínen van a Bayern Fotó: Philipp Guelland

Csakhogy a folytatás nem a megszokott forgatókönyv szerint zajlott: a Mönchengladbach még az első félidőben megfordította az állást. Előbb Neuhaus egyenlített a 27. percben, majd egy szöglet után Lainer vette be a Neuert helyettesítő Ulreich kapuját a 31. percben.

A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de az eredmény már nem változott. A Bayern az alig több mint 16 éves Paul Wannert is pályára küldte, aki ezzel a müncheni klub történetének legfiatalabb pályára lépője lett a Bundesligában. Ez még a vereség és annak ellenére is szép, hogy főként a Covid-fertőzéseknek köszönhette a lehetőséget.

Veresége ellenére a Bayern biztosan marad a Bundesliga élén, ugyanis kilencpontos előnnyel várta az idény második felének a kezdetét, a Mönchengladbach pedig a 11. helyre lépett előre a három pont megszerzésével, de nem biztos, hogy ott is zárja a fordulót.

Borítókép: Jelenet a Bayern München-Mönchengladbach meccsről (Fotó: MTI/EPA/Philipp Guelland)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.