Pozitív lett a magyar válogatott egyik játékosának vírustesztje

Pozitív eredményt hozott szombaton a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi-kézilabdaválogatott kerettagja, Győri Mátyás PCR-tesztje.

Forrás: MKSZ2022. 01. 15. 18:45
Gyõri Mátyás
Malmö, 2020. január 22. Gyõri Mátyás kapura dob az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének negyedik fordulójában játszott Magyarország-Portugália mérkõzésen a svédországi Malmõben 2020. január 22-én. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren Fotó: Andreas Hillergren
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kézilabda-szövetség honlapján megjelent közlemény szerint a játékos tünetei enyhék, azonnali elkülönítése megtörtént. A magyar csapatban valamennyi további játékos és stábtag PCR- és antigén-teszteredménye egyaránt negatív, a csapat készül a Portugália elleni, vasárnap 18 órakor kezdődő újabb Eb-mérkőzésre.

Az Európai Kézilabda-szövetség szabályzata értelmében a pozitív tesztet produkáló játékosokat az első pozitív eredményt követően öt nappal lehet újra tesztelni, a pályára való visszatérés két teszttel lehetséges.

A magyar válogatott az első mérkőzését elveszítette az Európa-bajnokságon, csütörtökön 31-28-ra kapott ki Hollandiától. A mieink legközelebb vasárnap 18 órakor lépnek pályára, Portugália lesz az ellenfelük.

Borítókép: Győri Mátyás (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.