A rajongók megcsúsztatták Liu Shaoangék programját

Hazatért Pekingből a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott. A különítménynek köszönhetően az idei volt Magyarország legsikeresebb téli olimpiája, egy arany- és két bronzéremmel.

2022. 02. 18. 12:40
Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdünk hozzászokni a gondolathoz, hogy a téli olimpiáról is tér haza magyar aranygép. A férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó 2018-as győzelme után az idei pekingi játékokon Liu Shaoang lett olimpiai bajnok 500 méteren, az aranyérem mellé pedig 1000 méteren és a vegyesváltóval is bronzot is a kínai fővárosban – utóbbi egységben bátyja, Liu Shaolin Sándor, valamint Kónya Zsófia és Krueger John-Henry társaságában.

A magyar short track-csapat péntek reggel szállt le Budapesten, majd a Gyakorló Jégcsarnokban találkozott a rajongókkal. A szurkolók az idei olimpiai futamok visszanézésével hangoltak a sztárok érkezésére, újra megünnepelték Liu Shaoang győzelmét, s továbbra sem voltak elragadtatva az 1000 méteres finálét lezáró bírói ítélettől, amely nélkül Liu Shaolin Sándor is egyéni olimpiai bajnokként térhetett volna haza Pekingből.

A magyar válogatott tagjai néhány köszöntőszó után elfoglalták a helyüket az asztaloknál, amelyekhez kígyózó sorokban járultak aláírásért, közös fényképekért a rajongók. Bár a sportolók sajtótájékoztatója délre volt kiírva, szó sem lehetett arról, hogy a kitartó szurkolók sorát túl hamar megszakítsák.

A dedikálásra szánt elemek között feltűnt néhány példány a phjongcshangi bajnoki címnek emléket állító Aranypengék című könyvből. A magyar rövid pályás gyorskorcsolya sikerhistóriája tovább íródik.

Borítókép: A sok közös képen pózoltak a rajongókkal (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.