Egy orosz futballista is megszólalt, Jelcin unokája követte

A közösségi médiában a sportvilág szereplői közül is egyre többen szólalnak fel az ukrajnai háború ellen. Figyelemre méltó, hogy immár van köztük orosz futballista is: Fjodor Szmolovot pedig hamarosan követte párja, Marija Jumaseva, aki a korábbi orosz elnök, Borisz Jelcin unokája.

K. D.
2022. 02. 24. 16:21
Fjodor Szmolov orosz labdarúgó, Marija Jumaseva (Borisz Jelcin unokája)
Fotó: Instagram/smolovfedor_10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fjodor Szmolov nemet mondott a háborúra. A támadó, aki részese volt a 2018-as, hazai rendezésű világbajnokságon Oroszország negyeddöntős menetelésének, az Instagramon nyilvánította ki röviden, de egyértelműen véleményét.

Szmolov a hozzászólásokat is letiltotta a bejegyzésénél, hogy semmi ne keveredjen az üzenetével. S bár a sportvilág szereplői közül többen megfogalmaztak már hasonló gondolatot Oroszország akciója óta, a jelenleg a Dinamo Moszkvát erősítő labdarúgó az első orosz sportolók között csatlakozott a sorhoz.

Valamivel később Szmolov párja, Marija Jumaseva is ugyanazzal a két szóval üzent, de ő az ukrán zászlóval illusztrálta bejegyzését. Bár Jumaseva legtöbb bejegyzése egyáltalán nem politikai szempontból figyelemre méltó, fontos megjegyezni, hogy az ukrán zászlót posztoló tizenkilenc éves szépség a korábbi orosz elnök, Borisz Jelcin unokája.

Az már biztos, hogy a háború a sportvilágra is hatással lesz: az ukrán klubok játékosai mellett az UEFA is reagált a kialakult helyzetre.

Borítókép: Fjodor Szmolov és Marija Jumaseva egységesen állt ki a háború ellen (Fotó: Instagram/smolovfedor_10)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.