Újabb magyar labdarúgót szemelt ki az RB Leipzig együttese

Németországi sajtóértesülés szerint a Herthában mellőzött Dárdai Márton szerepel az RB Leipzig nyári átigazolási kívánságlistáján. Julian Nagelsmann meg szeretné erősíteni a csapat védelmét, és Dárdai Pál középső fia az egyik kiszemelt.

Magyar Nemzet
2022. 02. 18. 20:15
firo : 23.01.2022, Fuvuball, 1.Bundesliga, season 2021/2022, Hertha BSC Berlin - FC Bayern Mvºnchen
firo : 01/23/2022, Fuvuball, 1.Bundesliga, season 2021/2022, Hertha BSC Berlin - FC Bayern Mvºnchen Serge GNABRY, Bayern versus Marton DARDAI, Hertha right (Photo by Sebastian El-Saqqa / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Sebastian El-Saqqa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januárban röppent fel a hír, hogy Dárdai Márton a svájci FC Baselben folytathatja pályafutását, és igazolt is oda egy magyar labdarúgó a Bundesligából, csak éppen nem ő, hanem a válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám.

A kis Dárdai ügyében pedig meghátrált a Hertha, amely az átigazolási pletykára azzal reagált, hogy a játékos bekerült a kezdőbe a Bayern München elleni bajnokin a 20. fordulóban. Ez azért volt akkor nagy dolog, mert a 19 éves védő nem lépett pályára a Herthában, amióta a klub menesztette az apját, Dárdai Pált a vezetőedzői posztról tavaly november végén.

Az utód, Tayfun Korkut vélhetően némi nyomásra adott lehetőséget a játékosnak a Bayern ellen, de nem sült el jól a kísérlet: a bajorok 4-1-re győztek Berlinben, Dárdai hibázott az egyik gól előtt, és az 58. percben le is cserélték. Azóta pedig újra jegeli őt Korkut, a legutóbbi két bajnokin a keretbe sem került be, bár a hírek szerint meg is sérült.

Mindettől függetlenül Dárdai továbbra is a Hertha egyik legnagyobb kincse, a hatmillió eurós árával a keret hetedik legértékesebb tagja, tavaly ősszel ráadásul a német U21-es válogatottba is meghívót kapott. Nem csoda, hogy több Bundesliga-klub figyelmét is felkeltette, korábban hallani lehetett többek közt a Bayer Leverkusen érdeklődéséről is.

Dárdai Márton legújabb kérője a Sport Bild információja szerint az RB Leipzig.

A német lap arról írt, hogy a nyáron átalakulhat a lipcsei csapat védelme, távozóban van ebből a csapatrészből a francia válogatott Nordi Mukiele és a német válogatott Marcel Halstenberg is, utóbbi sérült és az idény végén lejár a szerződése.

Az ő pótlásukra a Sport Bild szerint a Wolfsburg két labdarúgója, Maxence Lacroix és Ridle Baku, valamint Dárdai Márton jöhet szóba Lipcsében. Ugyanakkor azt is hangsúlyozzák, hogy tárgyalásról jelenleg már csak azért sem lehet szó, mert a Leipzig lehetőségeit nagyban befolyásolja, hogy a következő idényben be tud-e jutni a Bajnokok Ligájába.

Mindenesetre elképzelhető, hogy és mellé újabb ismerős név csatlakozhat az RB Leipzighez a nyáron.

Borítókép: Dárdai Márton a Bayern München elleni meccsen (Fotó: Europress/AFP/Sebastian El-Saqqa )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.