Abramovics egy svájci üzletembernek játszaná át a Chelsea-t

Egy Egyesült Államokban élő svájci üzletember, bizonyos Hansjörg Wyss arról beszélt a svájci sajtóban, hogy Roman Abramovics neki kínálta fel megvételre a Chelsea-t. Ebből az is kiderül, hogy az orosz oligarcha csupán taktikai lépésként adta át a Bajnokok Ligájában címvédő labdarúgóklubot az egyesület jótékonysági alapítványának, valójában továbbra is ő hozza meg a stratégiai döntéseket.

Magyar Nemzet
2022. 03. 02. 12:39
Abramovics, Roman
London, 2017. május 21. Roman Abramovics, a Chelsea labdarúgóklub tulajdonosa tapsol az elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Chelsea-Sunderland mérkõzésen a londoni Stamford Bridge Stadionban 2017. május 21-én. (MTI/EPA/Andy Rain) Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roman Abramovics szombaton jelentette be, hogy lemond a Chelsea elnöki posztjáról és az egyesület jótékonysági alapítványának adja át a klubot. A döntést nyilvánvalóan a két nappal korábban kirobbant orosz–ukrán háború hatására hozta meg. Ma már azt is tudjuk, nem csupán morális megfontolásból, hanem mert az oroszok külföldi vagyonát több országban is befagyasztással fenyegetik. Éppen ezért Abramovics angliai ingatlanjait is elveszítheti, ha nem tudja azokat értékesíteni.

– Roman Abramovics Vlagyimir Putyin egyik legközelebbi tanácsadója és barátja. Mint minden oligarcha, ő is pánikol most. Abramovics jelenleg megpróbálja eladni az összes angliai villáját és gyorsan meg akar szabadulni a Chelsea-től is – idézi a svájci Blick nyomán a Nemzeti Sport Hansjörg Wysst. A 86 éves üzletember dekes részletekkel is szolgált a Chelsea piaci értékéről és Abramovics ajánlatáról.

– Én és három másik személy kedden ajánlatot kaptunk Abramovicstól a Chelsea megvásárlására. Most négy-öt napot ki kell várnom, mivel Abramovics jelenleg túl sokat kér. Mint ismert, a Chelsea kétmilliárd fonttal (azaz nagyjából 916 milliárd forinttal) tartozik neki, de ezt nem tudja visszafizetni. Ez azt jelenti, hogy aki megveszi a klubot, annak egyúttal kártalanítani kell Abramovicsot – nyilatkozta a milliárdos, aki azt is elárulta, ha létrejön az üzlet, akkor ő abban hat-hét befektetőből álló konzorcium tagjaként vesz részt.

A Forbes magazin 2021-ben mintegy 5,8 milliárd dollárra, azaz nagyjából kétezermilliárd forintra becsülte a főként az orvosi berendezéseket gyártó cégének, a Synthesnek köszönhetően meggazdagodott Hansjörg Wyss vagyonát.

Borítókép: Roman Abramovics nem akarja eltapsolni a vagyonát

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.