Eltiltották az FTC kapitányát, így azért más a helyzet

Meglehetősen indulatos mérkőzésen a Csíkszereda 3-2-re legyőzte az FTC-t a jégkorongbajnokság döntőjében, a második felvonásban és összesítésben 1-1-re egyenlített. Az első meccsen okozott súlyos sérülés miatt Nagy Gergőt, a Fradi csapatkapitányát három mérkőzésre eltiltották. Folytatás kedden Budapesten.

2022. 04. 02. 15:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem maradt következmény nélkül Salló Alpár súlyos sérülése. Ahogy megírtuk, a Csíkszereda hátvédje a pénteki első mérkőzésen Nagy Gergővel, az FTC csapatkapitányával ütközött még az első harmad derekán, 0-0-s állásban, lerepült a fejéről a sisak, úgy vágódott a palánknak, és eszméletét vesztve rogyott össze. A játékos fejében vérömleny keletkezett, az első hírek arról szóltak, hogy életveszélyes állapotban ápolják, az éjszaka folyamán szerencsére javult az állapota, s megalapozott remény szerint maradandó következmény nélkül megússza az esetet.

Ha csak azt nem vesszük, hogy a bajnoki döntőről valószínűleg lemarad. Neki sovány vigasz, a csíkszeredaiaknak viszont némi elégtétel, hogy súlyos sérülés okozása miatt Nagy Gergőt három meccsre eltiltották. Az esetet videón megnézve bizony többről van itt szó, mint egy gyakori, kemény ütközésről, ahogy Fodor Szabolcs , az FTC vezetőedzője jellemezte az esetet. két kézzel lökte a palánkra Sallót. Íme, az eset videón:

Ahogy az Erste-liga fegyelmi bizottsága fogalmazott az ítélet indoklásában, az FTC játékosának mozdulata nem a korong megszerzésére irányult.

Szükségtelenül nagy erővel…

„A mérkőzés 15. percében az FTC-Telekom játékosa, Nagy Gergő két kézzel palánknak lökte ellenfelét. A megmozdulás nem a korong megszerzésére irányult. A Sport Club Csíkszereda játékosa a lökés mozdulatának megkezdésekor korongot már nem birtokolt. A lökés a Sport Club Csíkszereda játékosát olyan veszélyeztetett testhelyzetben érte, amikor magát védeni már nem tudta, hátával, fejével nagy erővel a palánknak csapódott. Nagy Gergő veszélyeztetett helyzetben lévő ellenfelét szükségtelenül nagy erővel lökte meg egy olyan szituációban, amikor a megmozdulással korongot már nem szerezhetett volna. Szabálytalan megmozdulása ellenfele súlyos sérüléséhez vezetett. A fegyelmi bizottság a sérülést okozó palánkra lökés miatt Nagy Gergőt, az FTC-Telekom játékosát 3 Erste Liga-mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga-mérkőzésein tölti le.”

Nagy Gergő a szombat kora délutáni második mérkőzésről tehát hiányzott, betegségéből felépülve a hazaiaknál Becze Tibor viszont vállalta a játékot. A kiváló csatár többek között arról ismert a magyar jégkorongban, hogy négy évet kihagyott válogatott szinten, csak hogy a románt elhagyva a magyar válogatottban szerepelhessen.

Az előzmények után nem meglepő, hogy a csapatok bemutatásánál erős füttyszó fogadta a ferencvárosiakat.

Az FTC kezdte jobban a szombati mérkőzést, és a 7. percben vezetést szerzett. A hazaiak elcserélték magukat, Tóth Adrián és Tamminen kettő az egy ellen vezethette a kapura a korongot, szépen kijátszották a helyzetet, s Tamminen az üres kapuba ütötte a pakkot (0-1).

A második játékrészre feljött a Csíkszereda. A 24. percben Farkas lövésébe Rokaly Szilárd tette bele az ütőjét, Arany Gergely kapus tehetetlen volt (1-1). Két perc múlva Sofront még kilökték a hazaiak ziccerben a kapu elől, de kjött Stach, és szépen felvarrta a korongot a jobb felsőbe (2-1). A 28. percben emberelőnyben Somogyi egyenlített (2-2), majd két perc múlva visszavette a vezetést a Csíkszereda, ismét Stach volt eredményes.

A harmadik harmad nagyon indulatos játékot hozott, a hazai drukkerek bizony többször is nem éppen irodalmi stílusban szidalmazták a fradistákat. Az eredmény azonban már nem változott, a Csíkszereda 3-2-re nyert és összesítésben 3-2-re egyenlített. Folytatás kedden Budapesten.

Borítókép: David Stach volt a második meccs hőse (Fotó: HSC Csíkszereda)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.