Kezek a kormányon, de Valter bizakodó a hazai Giro-rajt előtt

Valter Attila tovább üldözi az első profi szakaszsikerét, de elégedett a formájával az idény csúcspontja, a Magyarországról rajtoló Giro d’Italia előtt.

2022. 04. 20. 8:38
Valter Attila Pello Bilbao Tour of the Alps
Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokáig úgy tűnt, csapata, a Groupama–FDJ az ausztrál Michael Storer sikerében bízhat az alpesi körverseny második szakaszán, ám őt és Pavel Sivakovot (Ineos Grenadiers) az utolsó kilométereken befogta egy valamivel nagyobb csoport.

A tizenhat fős élmezőnyből Pello Bilbao (Bahrain–Victorious) volt a leggyorsabb, de Valter is dobogón végzett, harmadik lett.

A magyar versenyzőnek továbbra is várnia kell arra, hogy profi szakaszgyőzelmet ünnepelhessen feltett kezekkel.

Közel volt, de a kezek megint a kormányon maradtak. Ennek ellenére boldog vagyok a formámmal és a dobogómmal

– írta közösségi felületén Valter, aki köszönetet mondott társainak, különösen Storernek a segítségért. A huszonhárom éves magyar kerékpáros bővebben értékelt csapata honlapján.

– Gond nélkül teljesítettem a szakasz két emelkedőjét. Bíztam benne, hogy Michael hazaér, de amikor befogtuk, változtatnunk kellett a stratégián. Volt még annyi ereje, hogy segítsen nekem, én pedig magabiztos voltam, hogy harcolhatok a győzelemért, de Pello Bilbao és Romain Bardet gyorsabb volt. Mindenesetre elégedett vagyok a formámmal néhány nappal a Giro rajtja előtt, és remélem, hogy az alpesi körverseny további három szakaszán még jobban teljesítek – fogalmazott Valter Attila, aki két szakasz után összetettben is harmadik helyen áll, tizenkét másodperccel az éllovas Bilbao mögött. Az Eolo–Kometa két magyar kerekese is részt vesz a viadalon, Fetter Erik az 51. (14:32 perc hátrány), Dina Márton a 65. helyen (18:03 p. h.) áll összetettben.

Az alpesi körverseny pénteken ér véget, ez a viadal sokak – többek között Valter Attila – számára a főpróba a Giro d’Italia előtt. Az olasz körverseny május 6-án kezdődik, az első három szakasznak Magyarország ad otthont.

Borítókép: Valter Attila mosolyog, de Bilbao még nála is gyorsabb volt (Fotó: Getty Images)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.