Immár hivatalos: Valter Attila idén is indul a Girón!

Két versenyző már biztosan tagja lesz a Groupama–FDJ keretének az idei, Magyarországon rajtoló Giro d’Italián: az egyikük Valter Attila!

Magyar Nemzet
2022. 01. 11. 13:32
Valter Attila rózsaszín
CYCLING-ITA-GIRO-2021 Fotó: AFP/Luca Bettini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több fontos bejelentést is tett kedden a közösségi médiában a Groupama–FDJ profi kerékpáros csapat. Az idei Tour de France-ra öt kerékpáros indulását is megerősítette a francia gárda, a Giro d’Italiára csak kettőt: a francia sprinter Arnaud Démare mellett is biztosan az olasz körversenyen indul.

A bejelentés nem okozott nagy meglepetést, hiszen a magyar kerékpáros tavaly bizonyította képességeit, amikor három napon keresztül viselte a Giro éllovasának járó rózsaszín trikót – végül, csapata legjobbjaként az összetett 14. helyén zárt. Valter Attila 2020-ban vett részt először az olasz körversenyen, akkor 27. helyen végzett.

Szintén Valter Giro-indulása mellett szólt, hogy a háromhetes körverseny idei első három szakaszát Magyarországon rendezik. Az első, Budapest–Visegrád etap kifejezetten kedvezhet is a magyar kerekesnek.

Valter Attila mellett tavaly még egy magyar kerékpáros, Dina Márton (Eolo–Kometa) is részt vett a Girón. Neki erre idén is lehet esélye, akárcsak csapattársának, Fetter Eriknek is, bár a sor részvételét hivatalosan még nem jelentették be. Peák Barnabás új csapata, a Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux viszont World Tour-csapatként biztosan ott lesz az olasz körverseny mezőnyében.

Borítókép: Valter Attila a tavalyi Girón három nap is rózsaszínben tekerhetett (Fotó: AFP/Luca Bettini)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.