Szoboszlai? Topminőség! – Callum Styles Angliában áradozott

Március végén debütált a magyar labdarúgó-válogatottban Callum Styles, a 22 éves angol balszélső, aki a nagymamája származása révén kapta meg a magyar állampolgárságot. Az angol másodosztályban szereplő Barnsley játékosa aggódott, hogy majd kinézik a magyar csapatból.

Magyar Nemzet
2022. 04. 13. 20:44
Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten, a Szerbia elleni 1-0-s vereség alkalmával csereként húsz percet játszott Styles a válogatottban, majd Észak-Írországban már 1-0-s győzelmet ünnepelt, ráadásul akkor kezdőként egészen a hajráig a pályán volt.

– Elég nagy terhelést kaptam a magyar válogatottnál – mesélte Styles a Barnsley Chronicle-nek. – Sosem tapasztaltam hasonlót korábban. Az északírek ellen nyolcvankét percet kaptam, és nagyon elfáradtam.

Styles elmondta, hogy a Championshipben inkább az erő dominál, a magyar válogatottban viszont a technikai tudással lehetett érvényesülni. – Élveztem ezt, azt hiszem, a technikásabb játékosok közé tartozom – árulta el.

képességei ugyanakkor az ő figyelmét is felkeltették, Styles külön kitért az RB Leipzig magyar középpályására:

Ő topminőséget képvisel, nagyon jó volt vele együtt készülni. Egy nagyhangú srác. Szuper ezek közé a srácok közé tartozni, segítenek a fejlődésben.

Azért voltak félelmek Stylesban, mielőtt csatlakozott csapatához, de ez talán érthető, hiszen teljesen kívülállóként érkezett, senkit sem ismert az együttesből:

– Kicsit aggódtam, hogy én leszek majd az „angol srác” a csapatban, hiszen a többiek mind magyarul beszélnek, de remekül fogadtak, egyből otthon éreztem magam. Meg is tanultam néhány szót magyarul, de elég nehéz nyelv.

Callum Styles a Barnsley mezében Fotó: MI News

A magyar válogatott újdonsült labdarúgója az angliai Buryben született és ott is nőtt fel, a magyar rokonaitól sok gratulációt kapott a nemzeti csapat meccsei után.

– A családom elutazott Budapestre élőben megnézni a debütálásomat, majd Észak-Írországba is elkísértek, és fantasztikus volt, hogy megoszthattam velük ezt az élményt – mesélte Styles. – A magyar rokonaim is mind támogattak és gratuláltak a chatcsoportunkban. Egész sokan nézték közülük a meccseket, jó érzés volt ilyen sok támogatást kapni a családtól. 

Hat hónapja nem hittem volna, hogy ilyen irányt vesz a pályafutásom, de ilyen a futball.

Az angol–magyar játékos bízik benne, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány eztán is számít majd rá a keret összeállításakor.

– Felbecsülhetetlenek ezek a tapasztalatok, és a fejlődésem szempontjából nagyon jó, hogy ilyen fiatalon szert tehetek rájuk – fogalmazott Styles, majd előretekintett a magyar válogatott soron következő Nemzetek Ligája-mérkőzéseire is. – Remélhetőleg újra meghívót kapok a válogatottba. 

Angliával, Németországgal és Olaszországgal találkozunk, ezek a meccsek a legmagasabb szintű tapasztalatot jelentenék.

Styles ugyanakkor leszögezte, most csak a klubcsapatára, a Barnsleyra koncentrál, amely jelenleg a 22., azaz kieső helyen áll az angol másodosztályban.

Borítókép: Callum Styles a magyar válogatottban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.