időjárás 31°C János, Pál 2022. június 26.
logo

Megint hoppon maradhat a Real Madrid

Magyar Nemzet
2022.05.25. 08:53 2022.05.25. 10:15
Megint hoppon maradhat a Real Madrid

Az utóbbi napokban elkerülik a sikerélmények a Real Madridot. A szombaton a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-döntőre készülő klubot végül kikosarazta Kylian Mbappé, s úgy tűnik, egy másik francia labdarúgóról is lemaradhat a tizenháromszoros BL-győztes. Aurelien Tschouameni az illető.

Pedig olyan meggyőzően indult, mint egy vérprofi figyelemelterelő hadművelet. A Real Madrid ugyanis nem engedheti meg magának, hogy akár csak pár napig is lúzerként emlegessék a labdarúgás világában. Kylian Mbappé az elmúlt hétvégén jelentette be, hogy marad Párizsban, pedig a Real kitartóan ostromolta, mesés fizetéssel csábította, a francia világbajnok a jelenlegi klubja, a PSG mellett döntött.

Florentino Pérez klubelnök nem sokáig nyalogatta a sebeit, a hét első napján világgá kürtölte különböző informális csatornákon keresztül, hogy a Realnál immár Aurelien Tschouameni leigazolása az első számú prioritás. A Monaco középpályásának a megszerzése azonban nem várt bonyodalmakba ütközött.

FBL - FRA - LIGUE1 - LILLE - MONACO
Fotó: aak Moineau / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Tegnap a francia RMC Sport jóvoltából felröppent a hír, hogy a Real megállapodott a labdarúgó klubjával, kisvártatva cáfolt a spanyol Marca. Az első számú madridi sportlap szerint a Blancók sokallják a 80 millió eurós vételárat a játékosért. Az történt ugyanis, hogy amíg a Real mindent egy lapra, azaz a Mbappé-transzferre tett fel, a Liverpool és a Paris SG is udvarolgatott Tschouameninek és klubjának. Mivel a monacóiak megörültek a hirtelen jött érdeklődésnek, azonnal felverték a játékos árát. Hát, ezért kérnek most a hercegségbeliek legalább nyolcvanmillió eurót a Real Madridtól, mert tudják, hogy ezt az összeget nevetve kifizeti a Liverpool és a PSG.

Florentino Pérez nem engedhet meg magának még egy kudarcos történetet, de nagy kérdés, hogy meddig hajlandó elmenni az árversenyben, amikor a klubja imázsa is a tét.    

Borítókép: Aurelien Tschouameni, a Real Madrid kiszemeltje (Fotó: AFP)