Nagy Ádámmal sem egyenesedett ki a pisai ferde torony

Nem jutott fel az olasz labdarúgás első vonalába, a Serie A-ba Nagy Ádám csapata, a Pisa, miután a másodosztályú rájátszás döntőjében hosszabbításban 6-4-re alulmaradt a Monzával szemben. A magyar légiós sokáig nem nyalogathatja a sebeit, június 4-én a magyar válogatott Angliát fogadja a Nemzetek Ligájában.

Magyar Nemzet
2022. 05. 30. 8:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete az idegenbeli első mérkőzést 2-1-re vesztette el a Pisa. Nagy Ádám azon a meccsen és a visszavágón is a kezdőcsapatban szerepelt. A vasárnap esti találkozó jól alakult a hazaiak szempontjából, már a 9. percben 2-0-ra vezettek, összesítésben tehát továbbjutásra álltak. A Monza ezután egyenlített, majd a 90. percben a Pisa megszerezte a hosszabbítást érő találatot. Nagy Ádámot a 89. percben cserélték le, tehát már nem volt a pályán. A ráadásra a Pisa elfáradt, a Monza két gólt szerezve 4-3-ra nyert, s 6-4-re hozta a párharcot.

és a csapata tehát a következő idényben is a Serie B-ben szerepel. A magyar válogatott középpályása szombaton már az Anglia elleni Nemzetek Ligája-találkozón játszik a Puskás Arénában, amennyiben számít rá.

A Pisa története során csupán hét idényt játszott a Serie A-ban, többnyire a Serie B-ben (35 év), illetve a C-ben (38) szerepelt, de megjárta már az amatőr negyed- és ötödosztályt. Legutóbb 2009-ben esett ki az első osztályból, helyesebben pénzügyi visszaélések miatt kizárták és a negyedik vonalba, a Serie D-be rangsorolták. Azóta ingázik az alsóbb osztályok között, idén először volt reális esélye arra, hogy ismét felkerüljön az élvonalba.

A hét végén még egy magyar légiós lépett pályára. A holland élvonalba éppen a rájátszás során berobbant Kerkez Milos ezúttal is kezdett az AZ Alkmaarban, az együttes a nemzetközi szereplésért vívott rájátszás döntőjében 6-1-re kiütötte a Vitesse-t, tehát a csapat a következő évadban indulhat a konferencia-ligában. Kerkez szinte végig a pályán volt, adott egy gólpasszt, s a 90. percben cserélték le.

Borítókép: pisai szomorúság (Fotó: Getty)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.