A bíró is elesett, Neymar két büntetőt rúghatott

Brazília felkészülési mérkőzésen 5-1-re nyert a szintén világbajnoki résztvevő Dél-Korea otthonában. Neymar büntetőből duplázott a meccsen, és már csak négy gól a hátránya Pelé mögött.

Magyar Nemzet
2022. 06. 02. 16:11
Neymar Brazil Pelé
Brazil's forward Neymar (C) celebrates his goal during the international football friendly match between South Korea and Brazil at Seoul World Cup Stadium in Seoul on June 2, 2022. (Photo by JUNG YEON-JE / AFP) Fotó: AFP/JUNG YEON-JE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brazília és Dél-Korea is simán kvalifikálta magát az idei, katari labdarúgó-világbajnokságra. Mégsem lehet egy szinten említeni a két válogatottat, és ezt alátámasztotta csütörtöki, egymás elleni meccsük is.

Szöulban ugyanis felkészülési mérkőzésen Brazília kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott a házigazda ellen.

(Everton) találatára még felelt Hvang (Bordeaux), azonban ezek után két büntetőt is lőhetett. A visszajátszások alapján valóban mindkét tizenegyest szabálytalanság előzte meg. A japán Szato játékvezető korábban maga is elesett a tizenhatoson belül (a videón 3:16-nál), ezért értelemszerűen nem járt tizenegyes.

Neymar a két büntetőnek köszönhetően már hetvenhárom gólt lőtt a válogatott színeiben, így négy találatra csökkentette a hátrányát a csúcstartó legendával, Pelével szemben.

Az utolsó tíz percben vált súlyossá a koreaiak veresége, az egyaránt csereként beszállt Coutinho (Aston Villa) és (Manchester City) találatával.

Borítókép: Ötször is örülhettek gólnak a brazilok (Fotó: AFP/Jung Jeon-je)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.