időjárás 15°C Malvin 2022. október 1.
logo

Vízilabda-válogatottunk előnyben lesz a vb-negyeddöntőben

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu
2022.06.28. 13:25 2022.06.28. 14:59
Vízilabda-válogatottunk előnyben lesz a vb-negyeddöntőben

A budapesti vizes világbajnokság férfivízilabda-tornáján válogatottunk a negyeddöntőben szerda este a Hajós Alfréd uszodában 21 órakor (tv: M4 Sport) az olaszokkal csap össze. A rangadó előtt Mezei Tamás, csapatunk balkezes centere a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

– Hol tart a csapat a világbajnokság felénél?
– Szerintem ott, ahol ilyen rövid felkészülés után tarthat. A csoportmeccsek felhívták a figyelmet arra, min kell még dolgozunk, akár egyénileg, akár csapatként. Montenegró ellen kissé a sötétben tapogatóztunk, annak relatíve nagyobb különbségű győzelem lett a vége, a brazilok elleni meccs, nem megbántva az ellenfelet, jóval könnyebb volt, a végén pedig a fizikailag és taktikailag is eléggé jól összerakott grúzokat vertük meg. A tőlük kapott tizennégy gól nagyon sok, változtatnunk kell, hogy a következő mérkőzésen ne legyen ilyen magas ez a szám. Az olaszoknak nagyon jól szervezett, gyors csapatuk van, úgyhogy javulnunk kell, hogy legyőzzük.

Milyen érzés újra sorozatban hatezer néző előtt játszani?
– Mindig is szerettem nagy közönség előtt vízilabdázni, de ritkán van rá lehetőség. A legutóbbi világbajnokságon, Kvangdzsuban alig néhányan lézengtek a lelátón, az olimpián meg, ugye, speciális helyzet volt, buborékban kellett játszanunk. A 2020-as Európa-bajnokságon nagyszerű élményt jelentett, hogy telt ház előtt játszottunk, és most is hatalmas dolognak tartom. Ne feledjük, a koronavírus-járvány miatt mindenki elszokott a meccsre járástól, mi több, én is elszoktam attól, hogy vannak nézők… Ez az igazi vízilabda, Margitsziget, nyitott uszoda, telt ház – ennél jobbat nem képzelhet el egy játékos sem!

– A háromnapos szünet jól jött?
– Örök dilemma, hogy az a jobb, ha az ember valamennyit tud pihenni, magára figyelni és élesíteni a saját játékát, vagy pedig az, ha folyamatosan játszik. Nincs rá recept, de én úgy gondolom, jó, ha néha magunkkal is tudunk foglalkozni. Elkerüljük továbbá azt a stresszt, hogy le kell játszani még egy meccset, amin kötelező a győzelem; fizikailag és mentálisan is nehéz, hiszen azért csak be kell ugrani, és szemben ott áll egy ellenfél, amelynek nincs veszítenivalója. Ezeket kiküszöböltük, annyi előnyünk mindenképpen lesz az olaszokkal szemben, hogy mi négy napon át csak arra az egy mérkőzésre koncentrálunk, nekik meg feleennyi idejük lesz ránk. Szerda este meglátjuk, hogy jó lesz-e nekünk – de jó lesz!

Szerdai műsor, a negyeddöntő párosítása:
13.00: Görögország–Egyesült Államok
16.00: Szerbia–Horvátország
19.30: Spanyolország–Montenegró
21.00: Magyarország–Olaszország

A Nemzeti Sport cikke ITT olvasható el.

Borítókép: az olaszok ellen a kapuk előtt Mezei Tamás (fehér sapkában) minden tudására, bátorságára és csibészségére szükség lesz, hogy csapatunk kiharcolja az elődöntőt (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

Vizes vb 2022

Milák Kristóf: Nagyon türelmetlen vagyok magammal szemben

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.