Elvándoroltak a klasszisok – Lassan nem marad középső védő a Juventusban

Mathijs de Ligt és Giorgio Chielini távozása után gondban lehet a Juventus. A Serie A bronzérmese kénytelen védőt igazolni. Úgy tűnik, Pau Torres és Gleison Bremer helyettesítheti a két távozót. Egyik sem olcsó vétel, és a Juvénál nem szeretnek költeni a nyáron. Paul Pogba és Ángel di María is ingyen érkezett Torinóba.

Magyar Nemzet
2022. 07. 18. 15:05
Rayo Vallecano vs Villarreal CF
epa09943081 Villarreal's Pau Torres celebrates after scoring the 4-1 lead during the Spanish LaLiga soccer match between Rayo Vallecano and Villarreal CF in Madrid, Spain, 12 May 2022. EPA/Kiko Huesca Fotó: EPA/Kiko Huesca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mathijs de Ligt 2019-ben 85,5 millió euróért szerződött az Ajaxtól a Juventushoz. Nem sokan gondolták akkoriban, hogy a Juve három évvel később „csak” ötmillió eurós veszteséggel adja tovább a védőt a Bayern Münchennek. Pedig így történt, a világ egyik legdrágább hátvédje a Bundesligába igazolt.

A Serie A egyik – ha nem a – legtapasztaltabb belső védője, Giorgio Chiellini pedig az Egyesült Államokban folytatja a pályafutását. Nagy különbség De Ligt távozásához képest, hogy a 37 éves Európa-bajnok játékos már korábban, a szezon közben bejelentette, hogy elhagyja a Zebrákat.

A lényegen ez nem sokat változtat: a Juventus lépéskényszerbe került. Mindenképpen  belső védőt kell igazolnia. A sérülékeny Leonardo Bonucci már 35 éves, a nála nyolc évvel fiatalabb Daniele Rugani eddig sem volt az első számú opció a posztra. A Juve visszarendelte a másodosztályú Frosinonéból a már a válogatottban is bemutatkozott 24 éves Federico Gattit, de ezzel még nem teljes a védőarzenál.

Olasz források szerint a Torino brazil középhátvédjével, Gleison Bremerrel szemezget a Juventus. Bonyolítja a helyzetet, hogy az Internazionale belső védőjét, Milan Skriniart nagy erőkkel ostromolja a Paris SG, s ha megvalósul az üzlet, akkor Bremert Milánóban is szívesen látnák. Nem beszélve arról, hogy a városi rivalizálás miatt Bremer sem biztos, hogy szívesen felhúzná a Juve mezét. Bár mindig van az a pénz…

A másik opció a Juvénál a Villarreal spanyol védője: Pau Torres. A 25 éves játékos piaci értéke hallatán nem túl boldogok Torinóban. A mértékadó Transfermarkt ötvenmillió euróra becsüli a spanyolban rejlő potenciált. Márpedig a Juve idén nyáron nem a pénzköltéséről volt híres: Paul Pogba és Ángel di María is ingyen érkezett Torinóba. A védelem megerősítése ingyen nem fog menni, a De Ligtért kapott nyolcvanmillió euró nagy részét kénytelen lesz elkölteni az olasz rekordbajnok.

Borítókép: Pau Torres lehet az egyik megoldás a Juventusnál (Fotó: AFP)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.