Korábban nem kedvelte a Fradi-tábor, hamarosan közönségkedvenc lehet

Az önmagát fanatikus őrültnek tartó kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, vb-ezüstérmes szerb beálló, Dragana Cvijics a Ferencváros egyik legfontosabb nyári igazolása. A tapasztalt játékos tisztában van azzal, hogy soha nem volt a fradisták kedvence, de rájuk is ugyanolyan mániákus őrültként tekint, mint saját magára. Ezért is hiszi, hogy könnyen egy hullámhosszra kerülhet a szurkolókkal. Cvijics a Győr elleni győztes taktikáról és szerb csapattársáról, az ETO-val 2013-ban BL-t nyert Andrea Lekicsről is beszélt a lapunknak.

Magyar Nemzet
2022. 07. 20. 19:40
20220720 Ferencváros kézilabda edzés Nemzeti Sport Török Attila dragana cvijics Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez a szezon legnyűgösebb időszaka?

– Minden a legnagyobb rendben, már tíz napja elkezdtük az edzéseket. Ami azt illeti, talán a kérdése is erre vonatkozik, fáradt vagyok én is, mint a többiek. A felkészülés második hetében ez megszokott, normális. A következő néhány hónapot kell megalapoznunk a mostani befektetéssel.

– Korábbi klubja, a CSZKA Moszkva az orosz–ukrán háború miatt nem indulhat a nemzetközi kupákban, ezért több játékos is eligazolt. Mi győzte meg arról, hogy a Ferencvárost válassza?

– Mindig is kíváncsi voltam arra, hogy milyen lehet Magyarországon játszani. Több helyen megfordultam, játszottam Podgoricában, Bukarestben, Ljubljanában és Moszkvában. Szeretek megismerni más kézilabda-kultúrákat. Amikor befutott a Fradi ajánlata, nem sokat gondolkodtam.

– A Ferencváros kimondva-kimondatlanul az áhított Final Four-részvétel kiharcolása miatt szerződtette. Tisztában van a feladat súlyával?

– Kétszer, 2012-ben és 2015-ben nyertem Bajnokok Ligáját a Buducsnoszttal. A négyes döntőben többször is jártam, de a 2015-ös siker óta már hét év telt el. A legfontosabb, hogy higgyünk abban, hogy el tudunk jutni a Final Fourba.

– Sokat nyomott a latban, hogy korábban a Győrben is megfordult. Önhöz hasonlóan, a szintén BL-győztes Andrea Lekics személyében lesz még egy szerb játékosa a Ferencvárosnak? 

– Talán akkor még nem lehetett tudni, hogy ő is jön, amikor én aláírtam a szerződésemet. Lekics nagyon készséges volt, útbaigazított: elmondta, hogy milyenek a magyarok, mire kell különösen figyelni. Nagyon kedvezők az eddigi benyomásaim.

– Korábban többször is játszott a Fradi ellen a CSM Bucurestivel, és talán emlékszik, soha nem volt a magyar közönség kedvence.

– Ezzel nem árult el újdonságot. De hangozzék bármilyen furcsán, higgye el, én mindig is szerettem a Fradi ellen játszani a Bajnokok Ligájában, mert remek hangulat volt a csarnokban. Már várom a pillanatot, amikor kimehetek a pályára, és nem ellenfélként, hanem fradistaként láthatnak a szurkolók. Imádok telt ház, őrjöngő szurkolók előtt játszani, mert valahol én is egy őrült fanatikus vagyok.

– Milyen nyelven beszél egy őrült fanatikus szerb a Ferencváros öltözőjében?

– Egyelőre angolul. Szép nyelv a magyar, és azt is tudom, hogy van olyan csapattársam, Emily Bölk, aki egész jól halad vele. Biztos, hogy magántanárral próbálom majd fejleszteni a nyelvtudásomat, talán ragad rám valami a következő két évben.

– Látta az előző BL-döntőt? A jelenlegi csapattársával, Tomori Zsuzsannával megerősített Vipers a hét a hat, és a hét az öt elleni játékával szétcincálta a Győr védelmét. Lehet, hogy megtalálta a nemzetközi elit a Győr sebezhető pontját?

– Jó kérdés. A Vipers kiváló taktikát dolgozott ki a Győr ellen, kétszer is megnéztem, taktikai szempontból is elemeztem a döntőt. A Vipers egységes csapatként, felszabadultan játszott a budapesti döntőben, a játékosok valamennyi megmozdulásán látszott, hogy élvezik a kézilabdát. A taktikai újításokra érdemes figyelni, ezeket akár be is építhetjük a repertoárunkba. De ez nem az én asztalom, a szakmai stáb tudja, hogy mire van szükségünk.

Borítókép: Dragana Cvijics már a Népligetben készül (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.