Már a döntő előtt biztos a magyar siker a WTA-tornán

Csak vasárnap rendezik a páros döntőt a Palermóban zajló salakpályás WTA 250-es tornán, de már biztosan lesz magyar győztes: Bondár Anna és Udvardy Panna ezúttal egymás ellen játszik.

Magyar Nemzet
2022. 07. 23. 8:14
BONDÁR Anna; UDVARDY Panna
Budapesti tenisztorna 2022 Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bondár Anna és Udvardy Panna múlt héten, a budapesti WTA-tornán egy páros alkotott, de akkor a negyeddöntőben a duó kikapott a Stollár Fanny kettőstől.

Ezen a héten Bondár és Udvardy is Palermóban játszik, de ezúttal más párostárs oldalán. Bondár és a belga Kimberly Zimmermann kettőse harmadik kiemeltként az elődöntőben legyőzte a szicíliai teniszverseny első kiemelt duóját, a Guarachi, Muhammad párost.

Nagyobb meglepetés, hogy a másik ágról Udvardy Panna és a semleges színekben versenyző Amina Ansba jutott be a fináléba. Udvardyék már az első fordulóban, a kínai Csang, Vang kettős ellen sem voltak esélyesek, mégis továbbjutottak, majd legyőzték a második kiemelt Danyilina, Kalasnyikova kettőst is. Ez papíron még csak elődöntőt ért volna, de mivel a másik elődöntős páros visszalépett, már Udvardyék is a fináléra készülhetnek.

Érdekesség, hogy Palermóban egyesben is összecsapott a két magyar lány, a nyolcaddöntőben Bondár 6:2, 6:4-re legyőzte honfitársát. Azóta ő is kiesett, a negyeddöntőben a spanyol Sara Sorribes Tormótól kapott ki.

Bondárnak tehát egyesben továbbra is várnia kell tehát az első WTA-tornadöntőjére – két elődöntő és három negyeddöntő az idei mérlege –, párosban viszont pályára léphet a trófeáért. Vele ellentétben Udvardynak nem ez lesz az első fináléja WTA-versenyen, idén januárban, Sydney-ben a német Vivian Heisennel párban nagyon szoros csatában kaptak csak ki a Danyilina, Haddad Maia kettőstől.

Bármi is lesz a vasárnapi döntőben, az már biztos, hogy a tavalyi budapesti verseny, Stollár Fanny és a román Buzarnescu győzelme után ismét lesz magyar tornagyőztes a WTA Touron.

Borítókép: Bondár Anna (balra) és Udvardy Panna ezúttal egymás ellen játszik (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.