Platini: Az igazi bűnösök nyomában vagyok

Michel Platini és Joseh Blatter is megkönnyebbülten fogadta a felmentő ítéletet az ellenük éve óta folyó eljárás végén. A korábbi háromszoros aranylabdás kiválóságot megviselte, hogy legendából ördögöt faragtak belőle, s azt hangoztatja, az igazi bűnösök nyomában van.

Magyar Nemzet
2022. 07. 08. 13:13
PLATINI, Michel
Bellinzona, 2022. június 8. Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi francia elnöke (j) érkezik korrupciós perének tárgyalására a svájci Bellinzona város bíróságára 2022. június 8-án. A 66 éves Platinit a 2022-es világbajnokság rendezése körüli ügyek miatt vádolják korrupcióval. A volt elnököt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA korrupciós botrányában való érintettsége miatt 2015-ben nyolc évre eltiltották a futballügyektõl. MTI/EPA/Keystone/Alessandro Crinari Fotó: Alessandro Crinari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeretném kifejezni boldogságomat minden szerettemnek, hogy hét év hazugság és manipuláció után végre megtörtént az igazságszolgáltatás. A per során fény derült az igazságra, és mélyen köszönöm a törvényszék bíráinak, hogy függetlenül hoztak döntést. Mindvégig hangoztattam, hogy az én harcom az igazságtalanság elleni küzdelem. Megnyertem az első meccset – nyilatkozta a felmentő ítélet után azon melegében Michel Platini.

A háromszoros aranylabdás, egyben az Európai Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnöke, valamint Joseph Blatter, a nemzetközi szervezet, a FIFA első embere ellen korrupció vádjával hét évvel ezelőtt indult eljárás, aminek következtében mindkét sportvezető kénytelen volt megválni a tisztségétől.

Platini nem éri be a felmentésével, a győzelemmel.

– Ebben az esetben vannak olyan tettesek, akik nem jelentek meg ezen a tárgyaláson. Számítsanak rám, még találkozunk, mert nem adom fel, és végig megyek az úton az igazságot keresve – a franciák büszkesége finom fenyegetést is megfogalmazott.

Valahol érthető az elszántsága, a felmentés ismeretében azt kell mondanunk, hogy meghurcolták.

– Higgyék el nekem, nagyon nehéz a futball világ legendájából ördöggé válni, különösen, ha teljesen igazságtalan módon bánnak veled – kesergett Platini.

– Most hogy vége az ügynek, igen, boldog vagyok. A nemzetközi labdarúgás érdekében is. Nemcsak én győztem, hanem az igazság is – Joseph Blatter hasonló módon fogadta az ítéletet.

Borítókép: Michel Platini fellélegezhet (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Alessandro Crinari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.