Szoboszlait kiállították, megint nem tudott nyerni az RB Leipzig

A Bundesliga 2. fordulójában az RB Leipzig mindhárom magyarjával a kezdőcsapatban fogadta az 1. FC Kölnt, amely a jövő héten a Mol Fehérvár ellenfele lesz az Európa-konferencialigában. A lipcseiek annak ellenére szereztek vezetést, hogy a vendégek játszottak jobban, akik hamarosan egyenlítettek, majd a játékvezető – túl szigorúan – kiállította Szoboszlai Dominiket. Az RB Leipzig tíz emberrel jobban futballozott, végül 2-2 lett a végeredmény.

2022. 08. 13. 17:51
RB Leipzig - 1. FC Cologne
13 August 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, RB Leipzig - 1. FC Köln, Matchday 2, Red Bull Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai (l) is shown the red card by referee Benjamin Brand. Photo: Hendrik Schmidt/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/HENDRIK SCHMID
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sima, 5-3-as vereség a Szuperkupában a Bayern Münchentől, sovány 1-1-es döntetlen Stuttgartban a Bundeiga első fordulójában – nem éppen szívderítő kezdés az RB Leipzigtől. A második fordulóban a papírforma a győzelmét ígérte, hiszen hazai pályán fogadta az 1. FC Kölnt, és ez az összecsapás csütörtök óta duplán számít magyar érdekeltségűnek.

 

 

Ami a lipcsei csapatot illeti, ez egyértelmű, hiszen a klub három magyar válogatott játékost is alkalmaz, és is ott volt a kezdőben, előző kettő végig is játszotta a meccset, az utóbbi nem, de erről majd később. A Köln azért vált csütörtökön magyar szempontból érdekessé, mert akkor jutott a Mol Fehérvár az Európa-konferencialiga play-offjába, ahol a német együttes lesz az ellenfele. Az RB Leipzig a német élvonalban hatból ötször győzelemmel kezdett a Red Bull Arenában, a Köln viszont a legutóbbi négy idényben egyaránt vereséggel zárta első idegenbeli túráját, ráadásul a gárdát vezetőedzőként felkészítő Steffen Baumgartnak a Leipzig a mumusa, a Bundesligában még nem nyert meccset ellene.

 

RB Leipzig - 1. FC Cologne
Fotó: AFP/Hendric Schmid

Az biztos, hogy a Leipzig elleni találkozó után a fehérvári megfigyelők nem sóhajtottak fel megkönnyebbülten. Az első félidőben inkább a kölniek akarata érvényesült, még úgy is, hogy a nyáron visszatért Timo Werner a hálóba talált, és a VAR kezezés miatt visszavonatta a gólt, majd a 36. percben a válogatott csatár ismét betalált. Ezt azonban nem csak magának köszönhette, a 30 méteres lövésre Schwäbe kapus furcsán dőlt el balra, és a hóna alatt a labda a hálóba csúszott.

Nem volt megszolgált a hazai vezetés, mint ahogyan nem volt kiérdemelt az a piros lap sem, amelyet Szoboszlai Dominik kapott a Köln egyenlítő gólja után nem sokkal – Florian Dietz talált a hazai kapuba – a 45+1. percben. Florian Kainz rángatta a neki háttal álló magyar középpályás mezét, aki úgy rántotta ki magát, hogy a könyökével súrolta ellenfelét, a játékvezető pedig túl szigorúan kiállította őt.

 

Nem látszott meg a Leipzig játékán az emberhátrány, és az 56. percben Olmo pompásan ugratta ki Christopher Nkunkut, aki maga elé tette a labdát, majd ballal keresztben a kapu bal oldalába lőtt. A 72. percben viszont ismét egyenlített a Köln, balról szögletből érkezett Gulácsi kapuja elé a labda, Simakan megcsúsztatta a saját kapuja felé, a gólvonal előtt érkező Gvardiol pedig nem tudott már elugrani előle, és az ő testéről vágódott a labda a hálóba. A hátralévő időben már nem sok izgalmas momentum akadt, maradt a 2-2. A lipcseiek három egymást követő hazai tétmeccsükön maradtak nyeretlenek, a Köln pedig megmutatta, hogy nagyon jó, roppant agresszív és veszélyes csapat, nagyon nehéz dolga lesz ellene a Mol Fehérvárnak.

 

 

A forduló nyitányán pénteken a Sallai Rolanddal felálló Freiburg a Dortmundot fogadta, és a 77. percig vezetett, ám akkor gólt kapott, összeomlott, és 3-1-es vereséget szenvedett, Sallai végigjátszotta a mérkőzést. A Hertha otthon csak döntetlent játszott a Frankfurttal, Dárdai Márton a 83. percben állt be a berliniekhez. Kisebb meglepetés, hogy az Augsburg nyerni tudott Leverkusenben, a Werder Bremen pedig a hosszabbításban mentett pontot házigazdaként a Stuttgart ellen.

 

Bundesliga, 2. forduló

Péntek

Freiburg–Borussia Dortmund 1-3

Szombat

Hertha Berlin–Eintracht Frankfurt 1-1

RB Leipzig–1. FC Köln 2-2

Hoffenheim–Bochum 3-2

Leverkusen–Augsburg 1-2

Werder Bremen–Stuttgart 2-2

Schalke 04–Borussia Mönchengladbach 2-2

Vasárnap

Mainz–Union Berlin 15.30

Bayern München–Wolfsburg 17.30

Borítókép: A játékvezető felmutatta a piros lapot Szoboszlai Dominiknek (Fotó: AFP/Hendrick Scmid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.