Életem meccse? Remélem, majd csak a döntőben!

A magyar férfi-vízilabdaválogatott, ahogy írtuk, a rendkívül fegyelmezett játéknak és több remek egyéni teljesítménynek köszönhetően győzte le Spanyolországot 10-8-ra a Splitben zajló Európa-bajnokság elődöntőjében. Nagy Ádám történetesen az élete meccsét játszotta. Szerintünk... Varga Zsolt szövetségi kapitány megőrizte a hidegvérét, a nagy siker küszöbén sem zökken ki a szerepéből, a szakmai fejlődés fontosságát hangsúlyozza.

2022. 09. 08. 20:50
Nagy Ádám
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden egyes blokkolt lövésnek, kivédett labdának úgy tudtunk örülni, mint a góloknak. Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a fiúk, büszke vagyok rájuk – mondta Varga Zsolt a Spanyolország ellen 10-8-ra megnyert mérkőzés után.

– Továbbra is azt hangsúlyozom, hogy elindultunk egy úton – folytatta a mieink szövetségi kapitánya. – A védekezés a legfontosabb, bár kétségtelenül a győzelemhez támadásban szükség volt az extra megoldásokra. Most is tartom azt, amit az Európa-bajnokság előtt mondtam, hogy nem szabad a problémákat a szőnyeg alá söpörni. Centert kell képeznünk, újra meg kell tanulnunk hatékonyan blokkolni, folytatnunk kell a megkezdett munkát.

mint mindig, ezúttal is komplex elemzést adott a mérkőzésről, a magyar vízilabdáról.

A meccs embere, a háromgólos Nagy Ádám sokkal tömörebben értékelt. Amikor megkérdeztem tőle, élete meccsét játszotta-e, így felelt: – Remélem, majd csak a döntőben.

Ez a beszéd, így legyen.

Borítókép: fogadja a társak gratulációját (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.