Luis Suárez kapcsolata nagyon rövid lesz otthon a nevelőklubjával

Luis Suárez hamarosan ismét szabadon igazolható futballistává válik, mert kiderült, a nyáron csak négy hónapra szerződött a nevelőegyesületéhez, az uruguayi Nacionalhoz. Az útja a hírek szerint az MLS-be vezethet.

Magyar Nemzet
2022. 09. 21. 8:08
null
Uruguay's Luis Suarez celebrates after defeating Peru during the South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 at the Centenario Stadium in Montevideo on March 24, 2022. (Photo by Matilde Campodonico / POOL / AFP) Fotó: Matilde Campodonico / POOL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szép volt, jó volt, de rövid lesz – így foglalható össze Luis Suárez és az uruguayi Nacional legújabb kapcsolata. Legújabb, hiszen ez a 35 éves csatár nevelőegyesülete, innen indult el a karrierje. Ezt megelőzően az Atlético Madridban játszott, amelyben két bajnoki idény alatt 67 meccsen 32 gólt ért ellen. Ennek ellenére a spanyol klub nem hosszabbított vele szerződést, ezután derült ki, hogy hazatér, és a Nacionalnál folytatja a pályafutását.

 

 

Kedden este pedig hivatalosan is bejelentették, hogy nagyon rövid távú, mindössze négy hónapra szóló megállapodást kötött a nevelőklubjával, amely novemberben lejár, és Luis Suárez akkor ismét szabadon igazolhatóvá válik. Erről a Nacional elnöke, José Fuentes beszélt a sajtónak:

– Amint a bajnokság véget ér, Suárez elhagyja a Nacionalt. Nem árulunk zsákbamacskát. Luis nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy itt futballozzon, de ezt minden alkalommal, amikor megkérdeznek, el kell mondanom, nehogy hamis elvárásokat generáljak a jövőre nézve. Elmegy, ezt többször is mondta, így állapodtunk meg – nyilatkozta az uruguayi bajnokságban jelenleg a második helyen álló együttes vezetője.

 

 

Luis Suárez eddig tíz meccsen lépett pályára jelenlegi csapatában, ezeken négy gólt szerzett és hat gólpasszt adott. Egybehangzó sajtóhírek szerint a novemberi–decemberi világbajnokság után az észak-amerikai profi ligában folytathatja a játékot, bár konkrét klub név egyelőre nem látott napvilágot. Suárez – aki pályafutása során az Ajaxban, a Liverpoolban és a Barcelonában is letette névjegyét – az uruguayi válogatottban 2007 óta 132 mérkőzésen 68 gólt szerzett, ezzel a nemzeti együttes történetének legeredményesebb játékosa.

Borítókép: Luis Suárez csúcstartó hazai válogatottjában (Fotó: AFP/Pool/Matilde Campodonico)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.