A Ferencváros itthon kijött a gödörből, újra nyert és első a bajnokságban

A labdarúgó NB I 10. fordulójának az utolsó mérkőzésén a Ferencváros fogadta a Debrecent. A Fradi két vereséggel a háta mögött érkezett a meccsbe, de most jól használta ki ellenfele hibáit, és bár a Loki nem játszott alárendelt szerepet, szemlátomást meggyőződéssel próbált pontot szerezni. Ez nem sikerült neki, a lehetőségeivel jobban élő Ferencváros megérdemelten nyert 2-0-ra, és visszaállt a tabella élére.

2022. 10. 09. 19:52
null
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két vereség öt napon belül – ezzel a teherrel fogadta a Ferencváros a Debrecent. A címvédő a múlt héten Kecskeméten kapott ki 2-0-ra, majd csütörtökön Belgrádban a Crvena zvezdától 4-1-re az Európa-ligában, nagy kérdés, hogy mekkora hullámvölgybe került. A Debrecen viszont a legutóbb legyőzte 4-3-ra a Bp. Honvédot úgy, hogy az első félidőben nagyszerűen futballozott, és ez kellő önbizalmat adhatott neki. 

 

 

Ennek megfelelően igen bátran kezdett a Loki, az első percekben több meleg pillanatot okozott a hazai kapu előtt, úgy tűnt, mintha a vendégek játszottak volna hazai pályán. Aztán a 12. percben Zachariassen visszapasszolt a középen, kicsit balra érkező Vécsei Bálint elé, aki 11 méterről a vetődő Gróf alatt laposan a kapu bal oldalába lőtt – 1-0. 

A kapott gól megtörte a debreceniek lendületét, többnyire a Fradi birtokolta a labdát, a DVSC pedig védekezett, és nem mondhatni, hogy eseménydúsan teltek volna a percek. Olykor azért Gróf kapusnak bizonyítania kellett a képességeit, kétszer is bravúrral védett. A félidő derekán a vendégek újra vezettek néhány szemrevaló támadást, ám ezek nem borzolták a ferencvárosiak idegeit. A 35. percben Dzsudzsák hibája után Traoré került ziccerbe, de Lagator az utolsó századmásodpercben mentett előle, ö perccel később pedig Ryan Mmaee találta el estében a bal kapufa külső részét.

 

Fotó: Teknős Miklós

Változatosan folytatódott a mérkőzés a fordulás után, és egy nagy egyéni hiba kellett ahhoz, hogy a Fradi kettőre növelje az előnyét: az 56. percben Bévárdi a jobb oldalon ügyetlenkedett, Traoré elvette tőle a labdát, beadott, Ryan Mmaee spiccel a bal alsó sarok felé továbbította 13 méterről, Gróf azonban nagyot nyújtózkodva kiütötte a labdát, ám éppen a jobbról érkező Zachariassen elé, aki laposan a kapu közepébe helyezett – 2-0.

A Debrecen mellett szól, hogy ezután át tudta venni a kezdeményezést, bátran és olykor jól is támadott, de rosszul sáfárkodott a lehetőségeivel. Akadt helyzet a másik oldalon is, így egyáltalán nem unatkozhattak a nézők. A Loki emelt fővel vesztett, a Ferencváros pedig talán kijött a gödörből, bár az nem jó jel a Crvena zvezda elleni csütörtöki visszavágó előtt, hogy a Debrecen sok helyzetet tudott kidolgozni a Groupama Arénában. A Fradi ezzel a három ponttal visszavette a vezetést a tabellán, az újonc Kecskemét a második.


NB I, 10. forduló:
Péntek

Mol Fehérvár–ZTE 1-1 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 2474 néző, jv.: Csonka, gólszerző: Kodro (46.), illetve Ikoba (95.).

Újpest–Kecskemét 1-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 2852 néző, jv.: Andó-Szabó, gólszerző: A. Diaby (90+14.), ill. Tóth B. (55.), Katona B. (80.)

Szombat

Kisvárda–Vasas 2-0 (2-0), Kisvárda, Várkerti Stadion, 2403 néző, jv.: Bogár, gólszerző: Baráth (16., öngól), Makowski (38.). Kiállítva: Szivacski (Vasas, 26.)

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 2-2 (2-2), Bozsik Aréna, 3646 néző, jv.: Karakó, gólszerző: Samperio (16.), Ennin (23.), ill. Drazsics (2., 36.)

Vasárnap

Paks–Puskás Akadémia 1-3 (1-1), Paks, 1000 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Varga B. (36.), illetve Corbu (7.), Favorov (66.), Baluta (77.)

Ferencváros–DVSC 2-0 (1-0), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 10 857 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Vécsei (12.), Zachariassen (56.)

Borítókép: Ryan Mmaee csak a kapufát tudta eltalálni, gólt nem szerzett (Fotó: Teknős Miklós)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.